Un atac controversat împotriva primarului Mircia Gutău îi întăreşte acestuia poziţia de favorit la alegerile următoare

În ultimele zile au existat fel de fel de speculaţii legate un un atac de presă la adresa edilului Râmnicului. Am ascultat părerile mai multor politicieni şi funcţionari, care de care mai diverse. Unii consideră că atacul a fost lansat de viceprimarul Virgil Pîrvulescu, care neştiind ce să mai emită împotriva primarului, a minţit că acesta ar fi dat dedicaţii la lăutari unui constructor vâlcean poreclit “Icsu”. Alţii au legat aceste acuzaţii puerile, despre participarea primarului la un chef organizat de omul de afaceri Florin Nicolae cu ocazia zilei sale de naştere, de supărarea unui alt dezvoltator pe primar din cauza unei autorizaţii de construcţii neemise. Deci un fel de comandă la presă să arate pisica neagră edilului.
Noi credem că tam tamul este exagerat şi nefondat şi că la urma urmei nu face decât să întărească poziţia lui Mircia Gutău care rămâne prima opţiune la vot a majorităţii râmnicenilor.
Fără a avea intenţia de a purta polemici de presă cu alţi jurnalişti, trebuie totuţi să menţionm câteva inadvertenţe: Nu există niciun filmuleţ pe facebook aşa cum susţine articolul respectiv. Iar dacă ar exista, pe acesta s-ar vedea că primarul nu a dat nimănui dedicaţii. ci invers. Lăutarii participanţi la eveniment cum sunt denumiţi, sunt de fapt nişte cântăreţi cunoscuţi: Adi de la Vâlcea şi domnul Tamaş care au un respect deosebit faţă de primar şi faţă de râmniceni pentru care au cântat de multe ori în public. Evenimentul a fost unul decent şi de socializare, au fost prezenţi politiceni din mai multe partide, dar şi apropiaţi ai sărbătoritului, s-a băut moderat şi nu s-a mers pe opulenţă. Cântăreţii au interpretat piese solicitate de cei pezenţi, nu dedicaţii, şi după consultarea mai multor participanţi, nu am descoperit prezenţa niciunui interlop cum s-a meţionat în atac, probabil din dezinformare.
În final, menţionăm că edilul Râmnicului a mulţumit public în mai multe rânduri constructorilor ce au investit în municipiu şi a declarat că primăria va susţine orice proiect imobiliar benefic comunităţi şi va acorda facilităţle legale şi sprijinul administrativ tuturor celor care dezvoltă oraşul. Aşa că nu vedem de ce vreun dezvoltator s-ar supăra că emiterea unor autorizaţii urmează o cale legală care probabil necesită şi un timp corespunzător.
Primarul unui oraş are nu doar dreptul să socializeze, dar şi obligaţia de a fi prezent acolo unde este invitat şi unde sunt prezenţi de asemenea oameni ce investesc constant sume deloc mici în dezvoltarea urbană.

Traian Guminski