Un altfel de ALUNU pentru elevi

Recent elevii au încheiat o nouă săptămână de pregătire denumită “Săptămâna altfel”. Pentru elevii din comuna vâlceană Alunu însă, aceasta a fost cu totul o altfel de săptămână. Primăria comunei a aranjat în aşa fel încât toţi elevii, toţi copiii, din localitate să fie duşi în această săptămână în excursii, în special în Târgu Jiu. Au fost şi au văzut alături de dascălii lor sculpturile lui Brîncuşi.

De mulţi ani Vasile Pîrvu Boeangiu a dus o politică de culturalizare a populaţiei locale. Primarul inimos a făcut în aşa fel încât copiii din comună să ajungă să vadă Capitala, Râmnicul, Craiova, Târgu Jiu, mânăstiri, dar şi litoralul Mării Negre. Copii din familii sărace care nu ar fi putut pleca niciodată într-o excursie au fost duşi în excursii şi în tabere, an de an, unii şi în străinătate.
A făcut totul pentru localitatea sa şi a muncit ca un încăpăţânat. Ca în orice loc apar însă mereu “altfel” de oameni. Adică de neoameni. Unii din aceşti derbedei ordinari l-au reclamat peste tot şi au minţit atâta până ce ANI l-a găsit vinovat. L-au găsit vinovat că a muncit de fapt. Despre abuzurile unei justiţii şi unor instituţii ale statului asupra doctorului veterinar Vasile Boeangiu vom vorbi pe larg în campania electorală.
Când vom vorbi şi despre gunoaiele din comună. Cap de listă este un “anticrist” care a fost pe rând ortodox şi adventist, iar acum este un păgân. La fel ca şi prietenul lui “Chinezul”, care umblă cu mici dubioşi prin târguri. Alături de ei, în panoplia scursurilor din Alunu, se află un profesor care şi-a renegat meseria, care a fugit de răspundere când un copil a murit în comună, care şi-a minţit şi trădat neamurile. Un fariseu.
Alunu riscă să devină o altfel de comună dacă Anticristul, Chinezul şi Fariseul ajung să facă legea aici.
Dar oamenii normali din localitate ştiu exact ce să facă. Şi vor afla adevărul pentru că adevărul este lumina.
Fie ca lumina să intre în sufletele şi minţile tuturor la sfârşitul acestei săptămâni.
Iar copiii din Alunu să aibă mereu edili care să se ocupe de necesităţile lor.

Traian GUMINSKI