Un agent şef de la Penitenciarul Târgu Jiu a primit mită pentru a învoi un deţinut de PAȘTE

Polițiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție – S.J.A. Vâlcea și structura centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au procedat joi, 28 aprilie, la prinderea în flagrant, în mun. Tg. Jiu, jud. Gorj, a lui D.I.D., agent șef principal de penitenciar în cadrul Penitenciarului Tg. Jiu, care tocmai primise suma de 500 euro și bunuri de la S.T.D., urmare a întocmirii unor documente în virtutea atribuțiilor de serviciu în vederea aprobării unei învoiri în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru deținutul M.D.D., aflat în executarea unei pedepse privative de libertate.

Din probele administrate a reieșit faptul că, în cursul lunii aprilie 2016, inculpatul D.I.D., agent de penitenciar în cadrul Penitenciarului Tg. Jiu, jud. Gorj, a promis deținutului M.D.D., dar și inculpatului S.T.D., sprijin pentru acordarea unei învoiri lui M.D.D. în perioada Sărbătorilor Pascale. În acest scop a pretins suma de 1000 euro, stabilind ca aceasta să fie remisă prin intermediul inculpatului S.T.D.
Pe parcursul administrării probatoriului a reieșit că în data de 28.04.2016 inculpatul S.T.D. se va întâlni în mun. Tg. Jiu, jud. Gorj cu agentul de penitenciar pentru a-i remite, în scopul menționat anterior, o sumă de bani. Astfel, după realizarea întâlnirii acestora, s-a procedat la constatarea în flagrant a infracțiunilor de corupție.
În baza mandatelor de aducere, s-a procedat la conducerea inculpaților D.I.D. și S.T.D. la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru audieri, ulterior dispunându-se măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore.
La data de 29.04.2016, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de D.I.D. pentru să săvârșirea infracțiunii de luare de mită și față de S.T.D. și M.D.D., pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, ulterior fiind înaintată Tribunalului Vâlcea propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.
În administrarea probatoriului s-a beneficiat de sprijin din partea Direcției Operațiuni Speciale și Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea.