Un adevărat Palat de Cultură în Slătioara Vâlcii

Căminul-Casă de Cultură din comuna Slătioara, aflat aproape de primărie, va fi unul din cele mai impozante din zonă. Lucrările de modernizare extindere şi reparaţii au fost finanţate de Compania Naţională de Investiţii şi au demarat cu mai mult de un an în urmă. Primarul Sorin Romcescu spune că ar fi trebuit deja să fie finalizate, dar au fost necesare modificări în urma incidentului de la Clubul Colectiv.

“S-au luat noi măsuri pentru intervenţii în caz de incendii, s-au făcut alte planuri de evacuare. Acum după cum aţi observat se lucrează de zor la interioare. Este posibil să finalizăm până la finele lui aprilie. În mod cert în iunie lucrările vor fi gata. Sala de Festivităţi are o capacitate de 250 de locuri pe scaune. Vom putea ţine aici adevărate spectacole, cu o scenă modernă, sistem de iluminat şi acustic modern. Am fost recent la Craiova, primăria a semnat un nou contract. Este vorba de dotările interioare ale Casei de Cultură care vor fi finanţate pe un proiect european. Sunt foarte bucuros că am reuşit acest lucru. Locuitorii îşi doreau mult să avem o clădire modernă şi utilată corespunzător”, afirmă edilul comunei Slătioara.

Acum zona formată din Casa de Cultură, terenul de sport modern şi şcoala modernizată, cochetă, cu o alee de busturi ale marilor scriitori români formează un fel de centru cultural al comunei exact în apropierea drumului principal care traversează localitatea. Slătioara este una din cele mai frumoase comune vâlcene şi este administrată exemplar de un edil care a pus mereu accent pe administraţie şi mai puţin pe politică. (T.G.)