Ultimii dinozauri din Transilvania la Muzeul Judeţean „Aurelian Sacerdoţeanu” Vâlcea

Muzeul Judeţean „Aurelian Sacerdoţeanu” Vâlcea, prin Secţia de Istorie şi în parteneriat cu Direcția Patrimoniu Cultural Universitar din cadrul Universităţii „Babeș-Bolyai”Cluj-Napoca, aduce publicului vâlcean o expoziţie itinerantă unică în ţară.

Este vorba de Ultimii dinozauri din Transilvania, expoziţie pe care o vom vernisa marţi, 16 mai 2017, ora 16, la Muzeul de Istorie din Calea lui Traian, nr. 143, unde va rămâne deschisă spre vizitare până în jurul datei de 1 august.
Expoziţia se adresează în primul rând publicului tânăr şi foarte tânăr deoarece prezintă într-o manieră atractivă dar şi ştiinţifică replici în mărime naturală ale ultimilor dinozauri care au trăit în Transilvania de acum aproximativ 70 de milioane de ani, zonă cu un aspect al terenului mult diferit faţă de astăzi. Prin urmare, expoziţia prezintă nu doar replicile acestor animale fascinante cât şi o reconstituire a mediului de viaţă, informaţii şi imagini cu siturile din România unde s-au descoperit oase şi ouă fosilizate şi, bineînţeles, alte informaţii ce vor ajuta vizitatorul să aibă parte de o experienţă atât educativă, cât şi atractivă.
Sunt expuşi patru dinozauri (Magyarosaurus dacus, Elopterix nopcsai, Struthiosaurus transsylvanicus, Ornithocheirus sp.) cu elemente de decor dar va exista şi un ou-punct foto unde doritorii îşi pot face fotografii din ipostaza unui pui de dinozaur.
Reconstituirile sunt făcute pe baza oaselor colectate din situri din Transilvania, mai ales din judeţele Hunedoara şi Alba, iar descoperirile respective se bucură de o faimă internaţională fiind prezentate în tratatele de paleontologie de referinţă precum şi în filmele documentare difuzate de canale cu o bună reputaţie.
Program de vizitare:
Marţi-Duminică, între orele 10-18 (casa de bilete se închide la 1730)