Ucigaşul tânărului din Amărăşti a fost arestat
Poliţiştii vâlceni au fost anunţaţi printr-un apel la 112, în după-amiaza zilei de duminică, 27 martie,
că pe stradă un bărbat este căzut şi zace într-o baltă de sânge. La faţa locului a ajuns şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Vâlcea, însă cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa lui Dragoş D., în vârstă de 34 de ani.
Tânărul a murit în urma unui stop cardio-respirator, provocat de plăgi tăiate la nivelul toracelui. În urma cercetărilor efectuate de criminalişti, dar şi de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, s-a stabilit că victima a fost înjunghiată cu un cuţit de către Constantin Bitu, în vârstă de 77 de ani. Se pare că între cei doi a avut loc un conflict spontan. Imediat, cel suspect de crimă a fost prins şi reţinut pentru 24 de ore, iar ieri a fost prezentat în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzat de infracţiunea de omor calificat.
Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, luni, 28 martie, Constantin Bitu, principalul suspect de comiterea infracţiunii de omor de la Amărăşti, a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. „Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în ziua de 27.03.2016, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul Bitu Constantin, în vârstă de 78 de ani, a înjunghiat cu un cuţit pe victima A. D., în vârstă de 34 de ani, care se deplasa pe drumul comunal din satul Palanga, comuna Amărăşti, cauzându-i în această modalitate leziuni grave (plagă toracică înjunghiată, cu interesarea cordului), care i-au determinat decesul. Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J. Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă transmis de Parchet.