Turist octogenar ungur, rătăcit pe Transalpina

Jandarmii vâlceni au fost solicitați duminică, 23 iulie, în jurul orei 17.22, prin “Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112”, pentru căutarea unui turist de origine maghiară în zona munților Latoriței- vârf Urdele de pe Transalpina.


Apelantul era traducătorul unui grup de turiști de origine maghiară care a semnalat faptul că, aflându-se în excursie pe DN 67 C- Transalpina, un turist în vârstă de 83 de ani din grup a coborât din autocar și nu a mai fost găsit. De asemenea, apelantul menționa că persoana în cauză a fost accidentată cu o zi în urmă, în localitatea Herculane, unde a primit îngrijiri medicale.


Serviciul Salvamont Gorj, Serviciul Salvamont Vâlcea în cooperare cu echipaje de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea au început acțiunea de căutare a turistului pierdut.
La orele 19 30, bărbatul în vârstă de 83 de ani a fost identificat în zona cabanei Cărbunele din vârful Urdele, fiind preluat de către Serviciul SMURD Brezoi și predat Serviciului de Ambulanță Județean pentru investigații, deoarece prezenta plăgi-zgârieturi pe față, picioare și mâini.