Turismul se dezvoltă în comuna Costești

Primarul Toma Peștereanu este artizanul investițiilor ce au dus la dezvoltarea turistică a uneia din cele mai frumoase comune vâlcene.
“Chiar în acest an, avem o nouă astfel de investiție, care valorifică potențialul turistic al vârfului Stogu, fiind vorba de un Glamping. Și fără îndoială că odată cu finalizarea sectorului de drum spre Bărbătești, intențiile unor oameni de afaceri se vor concretiza pe acest palier al turismului. Eu consider că investițiile noastre, mai ales în infrastructura de drumuri au oferit un suport esențial zonei turistice”, precizează Toma Peştereanu.
Comuna Costești se înscrie pe drumul spre atestare drept stațiune turistică, la peste 100 de ani, de când, pe vremea Regelui Carol I, se dorea acest aspect, familia regală a României având legături de suflet cu această localitate.
”În afara pensiunilor care sunt aici, am discutat și cu mulți proprietari din comună care doresc să facă un turism tradițional, să-și transforme locuințele în case primitoare pentru cei care doresc să petreacă un sejur de neuitat în zone cu adevărat bogate în tradiție. Noi mai avem de finalizat drumul spre Romani, drumul care închide inelul Stogu și vom extinde apa cu 18 km. Și nu în ultimul rând vom căuta accesarea programelor verzi, vom vedea din PNRR, unde ne încadrăm”, spune primarul Peștereanu. (T.G.)