Trist! Doi ani fără Bogdan Medrea

Au trecut deja doi ani de când sportul vâlcean a rămas fără un om de mare valoare, Bogdan Medrea. Fostul arbitru şi preşedinte al CSM Râmnicu Vâlcea a plecat în lumea celor drepți la doar 44 de ani şi a lăsat în urma sa o mare tristețe și suferință. Nu l-au uitat, însă, prietenii, foştii colaboratori, foştii fotbalişti şi antrenori de la CSM Râmnicu Vâlcea.


Bogdan a fost şi a rămas o adevărată Viperă Albatră. Bogdan s-a născut la Sighişoara, pe 27 decembrie 1971. Şi-a petrecut copilăria, încă de când avea doar câteva luni de viață, la Măciuca, meleaguri pe care le-a îndrăgit mult şi pe unde a bătut mingea. Căci lui Bogdan i-a plăcut fotbalul. A jucat fotbal de mic copil, iar în adolescență a fost un fotbalist cunoscut de liga a IV-a. Nu a fost legitimat însă la Măciuca, ci la echipa Carpatina. Mai mult decât să joace fotbal, Bogdan a dorit însă ca acest joc să fie fair play, iar cei care îl joacă, să-i respecte regulile. Aşa că a intrat în arbitraj şi acesta este domeniul în care Bogdan Medrea a devenit un nume în lumea sportivă din România, nu doar din Vâlcea. A strâns peste 40 de meciuri în primul eşalon, 300 în Liga a II-a şi multe alte prezențe în eşalonul al treilea. A arbitrat marile echipe ale României, Steaua, Dinamo, Rapid sau farul Constanța. A fost apreciat de jucători, conducătorii de club şi spectatori, pentru că întotdeauna a dat dovadă de corectitudine. În anul 2001 a renunțat la arbitraj şi, pentru o scurtă perioadă a fost şi observator FRF. Dar, ceea ce i-a împlinit cu adevărat frumoasa călătorie pe care a avut-o prin lumea fotbalului, a fost perioada în care Bogdan a condus clubul Damila şi mai apoi clubul CSM Râmnicu Vâlcea. A fost un conducător corect, mereu alături de fotbalişti, antrenor şi personalul clubului. Nu a făcut compromisuri niciodată. A contribuit decisiv la performanțele formației dragi sufletului său, Damila Măciuca. Echipa care purta numele localității natale a lui Bogdan s-a înfiinţat în 2010, iar de atunci a promovat consecutiv din Liga a 4-a până în Liga a 2-a, traseu cu care puține echipe din România se pot mândri.


Bogdan a fost prezent la fiecare meci, de pe propriul teren sau din deplasare. Şi-a făcut timp şi pentru studii, a absolvit liceul de metrologie la Bucureşti, apoi la Universitatea Constantin Brâncoveanu, Râmnicu Vâlcea. Bogdan Medrea a fost un familist convins, era căsătorit şi anul trecut ar fi sărbătorit 10 ani de căsnicie. A fost o perioadă memorabilă de care ne vom aminti mereu cu drag şi cu multă nostalgie şi pentru care Bogdan merită, cu prisosință, respectul şi aprecierea noastră. Bogdan a iubit enorm fenomenul fotbalistic. Baza Sportivă din Măciuca îi poartă acum numele.

Gabi Cîrjaliu