Trei handbaliste de la SCM merg la Europene

Ambros Martin şi Horaţiu Paşca s-au descis asupra lotului de jucătoare care va face deplasarea la Campionatul European de handbal din Franţa, programat în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie. Pe lângă cele 15 fete de la lotul A au fost cooptate în delegaţie şi două tricolore de la lotul B, Mădălina Zamfirescu şi Anca Polocoşer.

Ultima este debutantă la un turneu final de senioare. România se va deplasa cu un lot de 17 jucătoare, iar una va rămâne rezervă. Pe parcursul competiţiei, fiecare naţională va avea dreptul să facă câte două schimbări. Portarul YULIYA DUMANSKA, pivotul RALUCA BĂCĂOANU şi extrema stângă CRISTINA FLORICA vor face parte din lotul naţionalei de senioare al României, care va participa la Campionatul European din Franta. Astfel, liderul campionatului, SCM RM. VÂLCEA este clubul dă cele mai multe „tricolore” la Europeanul din Franţa. „Avem un moral bun înainte de Europene. Am jucat toate fetele la Trofeul Carpaţi, am marcat toate, să fiu sinceră îmi era dor de atmosfera de la echipa națională. Este bine că am avut aceste meciuri înainte de partidele oficiale, mai avem timp să punem la punct ceea ce mai e de făcut. Îmi doresc să fie un parcurs cât mai lung în Franța și să începem cu o victorie, contra Cehiei” a declarat Cristina Florica în Gazeta Sporturilor. Lotul României pentru Euro este următorul:

Portari: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska
Extreme stânga: Valentina Ardean-Elisei, Cristina Florică
Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Anca Polocoşer
Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu
Interi dreapta: Ana Maria Dragut, Melinda Geiger
Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriştioiu
Pivoţi: Crina Pintea, Daniela Raţiu, Raluca Băcăoanu
Delegaţia tricoloră va pleca în Franţa pe 29 noiembrie şi va evolua la Brest, într-o grupă cu Norvegia, Cehia şi Germania. Debutul este pe 1 decembrie, cu Cehia. (G.C.)