Transport ilegal de peşte, depistat de poliţiştii vâlceni la Drăgăşani şi Suteşti

La data de 9 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Drăgășani au desfășurat o acțiune pentru combaterea braconajului piscicol.

Polițiștii au oprit pentru control, pe raza municipiului, în zona râului Olt, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din municipiu.
În urma controlului efectuat autoturismului, polițiștii au descoperit cantitatea de 212 kg de peste, diverse specii, pentru care bărbatul nu deținea documente legale de proveniență și transport.
Cantitatea de pește a fost confiscată, autoturismul a fost ridicat în vederea confiscării, iar pe numele barbatului a fost întocmit un dosar penal conform O.U.G 23/2008 republicată. La activitate au participat si specialiști din cadrul A.N.P.A..
Tot ieri polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurară Sutești au oprit pentru control, pe raza comunei Șușani, un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani, din municipiul Drăgășani.
În urma controlului autoturismului, polițiștii au descoperit 55 kg de pește, diferite specii și 290 kg de legume, pentru care acesta nu deținea documentele legale de proveniență și transport.
Atât peștele cât și legumele au fost confiscate, iar autoturismul a fost ridicat în vederea confiscării.
Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 12/1990 r.m.c. cu 1000 lei, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal conform O.U.G 23/2008 republicată.