FOTO/VIDEOTrafic rutier îngreunat pe DN 7 Vâlcea!

Conform ISU Vâlcea, în acest moment, în urma avertizărilor meteo de Cod Galben de vreme rea cu ninsori abundente, intensificări ale vântului și temperaturi scăzute, la nivelul Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Judeţului Vâlcea s-au înregistrat următoarele probleme cauzate de precipitațiile abundente căzute:

“Circulația rutieră a fost afectată în urma precipitațiilor abundente și a reactivării unor alunecări de teren, astfel:
– Pe D.J. 703F Fedeleșoiu – Runcu – Cepari, la km. 7+350 m. se observă o alunecare de teren care a afectat platforma drumului pe o lungime de aproximativ 17 metri și aproximativ 1 metru sub platformă. Traficul rutier se desfășoară cu restricții de viteză pe ambele sensuri de circulație. Gardul adiacent drumului mai sus menționat a fost afectat pe o lungime de aproximativ 20 metri, iar terenul aflat în aval de drum pe o suprafață de cca. 0,1 ha.
– Pe D.J. 703F Fedeleșoiu – Runcu – Cepari, la km. 7+450 se observă o alunecare de teren care a afectat platforma drumului pe o lungime de aproximativ 30 metri (fisuri in asfalt), precum și la rigola adiacentă acesteia.
– În acest moment, pe DN7, între localitățile Budești și Blidari se circulă pe un singur sens. Se lucrează pentru îndepărtarea reluarea traficului.


Pe linia alimentării cu energie electrică, a fost afectată o linie de 20 KV Horezu – Pietreni cu 7 puncte avariate. Astfel în orașul Horezu au rămas fără energie electrică 252 de consumatori;
În acest moment, se lucrează de personalul specializat al societății de distribuție a energiei electrice pentru remedierea avariilor. De asemenea, pe căile rutiere naționale și județene se acționează cu utilaje de deszăpezire și împrăștiere de material antiderapant pentru menținerea căilor rutiere în stare de practicabilitate. Pe această cale, facem apel la participanții la trafic să nu plece la drum daca nu este neapărat necesar și dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător”, ne-a transmis Octavian Fulger, purtător de cuvânt ISU.
Dn7 CC Centura Călimăneştiului a fost blocat pe un sens între orele 5 jumate şi 7, circulaţia fiind dirijată prin oraş. S-au format coloane foarte mari care se întind pe 15 km pe sensul Sibiu-Rm. Vâlcea.

Foto/video Mihaela Borcan