Toxocaroza, motiv de îngrijorare? Simptome și remedii naturale

Toxocaroza este o boală care poate afecta atât copiii, cât și adulții. Este vorba despre o infectare cu larve sau ouă ce se găsesc în materia fecală a câinilor sau a pisicilor. Cu toate că această boală este specifică zonelor mai puțin dezvoltate și cu un acces scăzut la apă potabilă, ea poate apărea și în medii dezvoltate din punct de vedere economic. Cum este posibil? Prin intermediul solului contaminat care este ingerat sau prin consumarea anumitor produse infectate. Prima variantă se întâlnește cel mai des la cei mici, deoarece ei tind să ducă la gură orice găsesc interesant pe jos. O altă variantă este consumul de carne contaminată și preparată foarte puțin.

Sindromul Pica este o afecțiune care favorizează infectarea cu toxocaroza. Mai exact, este vorba despre o tulburare psihică ce te face să simți nevoia să mănânci lucruri neobișnuite cum ar fi: var, cretă, pământ și altele.

Iată care sunt principalele simptome ale infecției cu toxocaroza, dar și ce poți face pentru a o trata!

Ouăle sau viermii care ajung în intestinul subțire al omului pot evolua și pot produce larve, care încep să migreze către alte organe. Drumul acestei infecții poate fi următorul: intestin subțire, sânge, ficat, plămâni și chiar creier. Exista și cazuri în care larvele ajung la ochi, afectând retina într-o formă destul de gravă.

Există cazuri, destul de multe, în care infecția este una ușoară, asimptomatică și nu necesită tratament. Există, însă, și persoane în cazul cărora simptomele sunt printre cele mai diverse, violente și greu de asociat cu toxocaroza.

Simptome care apar atunci când suferi de toxocaroză:

Febră;
Oboseală;
Lipsa poftei de mâncare;
Dureri abdominale;
Tuse;
Mărirea Ficatului;
Iritații ale pielii;
Șuierături în timpul respirației;
Inflamația unui ochi;
Diaree;
Anemie;
Oboseală după masă;
Poftă de dulce;
Amețeală.

Tratamente după depistarea toxocarozei:

Este foarte important să mergi la medic înainte de a urma orice tratament, deoarece doar el poate spune cu exactitate dacă este vorba despre toxocaroză sau nu. Este destul de greu să depistezi această infectare, deoarece la examenul coproparazitologic nu apare nimic ieșit din comun. Depistarea se face prin examinarea moleculară a sângelui, ba chiar uneori prin cercetarea unui mic fragment de țesut, de regulă din ficat.

După ce diagnosticul este unul pus de un specialist, tratarea poate fi una destul de simplă. Medicii prescriu, de regulă, medicamente împotriva paraziților intestinali și hepatoprotectoare (medicamente care să apere ficatul). Poți alege produse pentru tratarea toxocarozei de la Puterea Plantelor, acolo unde găsești o gamă largă de suplimente și tratamente. În ceea ce privește plantele care au efect antiparazitar, acestea sunt următoarele: propolisul, usturoiul, nuca neagră, oregano, cimbrișorul, rozmarin, pelinul, cuișoarele și semințele / uleiul de dovleac.

Alimente pe care trebuie să le eviți pe perioada tratamentului:

Pe lângă tratament, pentru a te asigura că o să scapi de toxocarioză (toxocaroză) la copii și la adulți, trebuie să ai foarte mare grijă la alimentație. Iată ce nu ai voie să mănânci:
zahăr;
carne;
produse procesate;
produse lactate;
făină și amidon.

Așadar, dacă apar stări de rău, cel mai bine este să consulți un medic pentru a primi un diagnostic de specialitate. Dacă te confrunți cu astfel de paraziți, este bine să știi că poți trata această boală cu ajutorul produselor pe bază de plante. Tratamentele și suplimentele pe bază de plante sunt o alternativă ce succes în tratarea acestei afecțiuni.

Sursa foto: Pexels.com.