Tomșani a îmbrăcat straie de sărbătoare la Fagurele de Aur

Timp de două zile, localitatea vâlceană a fost gazda ediției cu numărul 48 a unei sărbători tradiționale: Fagurele de Aur. Au fost zilele în care apicultorii din zona Horezu și-au dat întâlnire pentru a afla ultimele noutăți în domeniu, în timp ce pentru locuitorii comunei a fost un prilej de petrecere.

În prima zi s-au organizat mai multe competiții sportive, cea mai așteptată dintre ele fiind “Cupa Fagurelui de Aur”. Ziua s-a terminat cu o discotecă în aer liber, acolo unde tinerii au dansat pe diverse ritmuri.

Ziua de duminică a fost una specială. Au fost prezenți invitați de seamă, printre care prefectul județului, Florian Marin, președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, sau senatorul Bogdan Matei. Totul s-a terminat cu un program artistic. Pe scena amplasată în „Lunca cu pelin” au urcat Ansamblul folcloric „Moştenitorii” din Pietrari, Grupul de dansatori din comuna Copăceni, Grupul folcloric „Haiducii” din Amărăşti, Ansamblul „Brăduleţul” al oraşului Horezu, Grupul de copii „Nedeiţa” junior din Tomşani, Ansamblul folcloric „Nedeiţa” din Tomşani. Cel mai gustat recital a fost cel al Ansamblului Rapsodia Vâlceană. (G.C.)