Toate restricțiile legate de COVID trebuie ridicate

Parlamentarii vâlceni, indiferent de culoarea politică. ar trebui să ceară Guvernului ca toate restricțiile să fie ridicate și starea de alertă să nu mai fie prelungită după 7 martie când expiră.
Aceste restricții au afectat grav domeniul Horeca, una din puținele industrii în care majoritatea capitalului este românesc și care a fost adusă aproape de faliment și în același timp a bulversat viața privată a zeci de mii de familii.
În special restricțiile legate de orele de funcționare și de capacitatea ocupată trebuie eliminate deoarece o parte din Horeca poate să-și revină oarecum înaintea sărbătorilor Pascale prin organizarea de evenimente.
Este absurd să te temi de un virus de care deja s-a îmbolnăvit peste jumătate din țară când ai peste 8 milioane de persoane vaccinate și un război mondial la granițe.
Este de asemenea absurd în actualele condiții să ceri certificat verde și mască în magazine. Duminică în centrul Bucureștiului nu puteai intra într-o librărie celebră și într-un mare fast food fără certificat și fără mască. În același timp la granițe zeci de mii de oameni se vânzoleau fără ca nimeni să știe dacă sunt vaccinați. Mii de familii au cazat străini fără certificate de vaccinare, i–au îmbulzit în case și au intrat cu ei în contact. Restaurantele s-au închis în țară obligatoriu la ora 22.00, dar în vămi și gări forfota și aglomerația au funcționat non stop de o săptămână și nimeni nu verifica masca, nu păstra distanțarea socială și nu era atent la dezinfectare.
În aceste condiții devin ridicole și inutile restricțiile actuale care trebuie eliminate legal.

Traian Guminski