Titești, singura localitate din Vâlcea fără medic de familie și farmacie

O singură localitate din Județul Vâlcea, comuna Titești, nu are medic de familie, dar nici de farmacie.
Anunțul a fost făcut de Alin Voiculeț, directorul CAS Vâlcea, care afirmă că accesul la serviciile medicale furnizate de către un medic de familie se face cu greutate, situatie generată de faptul că în acestă localitate nu exista cabinete medicale aflate în relație contractuala cu CAS Vâlcea.

Conform CAS Vâlcea, în 9 localități din județ (comunele Boișoara, Racovița, Runcu, Făurești, Lăpușata, Lăcusteni, Ghioroiu, Lăcusteni, Golești), funcționează în contract cu instituția puncte de lucru ale unor medici de familie din altă localitate.

“CAS Vâlcea a depus toate eforturile pentru rezolvarea acestor probleme, fiind declanșate procedurile legale pentru înfiintarea unor puncte de lucru în aceste localități ale unor cabinete medicale din zonele limitrofe”, a precizat Claudiu Irițoiu – responsabil contractare CAS Vâlcea.

Alin Voiculeț, directorul CAS Vâlcea a mai anunțat că există 10 localități, unde nu există farmacii/oficine locale de distribuție/punct de lucru al unei farmacii, în contract cu CAS Vâlcea, accesul pacienților la medicamente compensate si gratuite fiind asigurat în localitățile limitrofe. Printre acestea se numără, bineînțeles, și Titești.

CAS Vâlcea a manifestat în anul 2023, o atenţie sporită asigurării cererii de servicii medicale și a încheiat un număr de 467 contracte cu furnizori care au acoperit toata gama de servicii medicale din domeniile de asistenţă medicală finanţate de stat, în condiţii de calitate a serviciilor.

Venim după o perioadă plină de întâlniri cu furnizorii de servicii medicale, care au început în data de 15 aprilie 2024. Am avut discuții atât fizic, cât și online, la sediul nostru și în teritoriu (zona de Sud Drăgășani, zona Brezoi, zona Horezu, zona Bălcești, zona limitrofă municipiului) cu un număr de 282, din cei 467 de furnizori aflați în relație contractuală cu CAS Vâlcea, întâlniri care au avut ca scop principal informarea corectă si rapidă privind noutățile legislative care au apărut și îndrumarea metodologică a partenerilor noștri contractuali privind derularea contractului încheiat”, a conchis directorul CAS Vâlcea, Alin Voiculeț. (L.L.)