Tineri din opt țări europene în formare la Călimănești

În perioada 18 – 27 Aprilie 2017 va avea loc evenimentul de formare internațional Career Booster la Călimănești, Vâlcea. Cursul va reuni un număr de 21 de lucrători de tineret din opt țări europene ce se vor forma și vor dezvolta metode de abordare a situațiilor NEET cu care se confruntă tinerii din Europa.

Situațiile NEET reprezintă contextele în care tinerii nu își pot găsi un loc de muncă, nu sunt implicați în nici o formă de învățământ ori de pregătire practică. Evenimentul de formare își propune să îmbunătățească o serie de competențe de lucru pentru cei 21 de lucrători de tineret și să creeze o rețea de organizaţii europene care să abordeze cu succes problematica NEETs.
Vineri, 21 Aprilie, de la ora 10.00, va avea loc la Sala Mare a Bibliotecii Județene Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea va avea loc Conferința de Lansare a proiectului. Cu această ocazie, participanții străini vor prezenta, în cadrul conferinței, situația tinerilor NEETs din țările de proveniență.
Trainingul internaţional este parte a proiectului Career Booster, implementat în România de Asociația de Tineret Youth on the Move în parteneriat cu organizații similare din Spania, Franța, Italia, Slovacia, Slovenia, Lituania și Bulgaria. Ințiativa este finanțată de programul Erasmus + al Uniunii Europene.
Pentru mai multe informații persoana de contact din partea organizației coordonatoare este Sergiu Mir 0786934509 email yotmromania@gmail.com