Te-ai hotărât să mergi la sală? Iată 3 lucruri pe care trebuie să le faci înainte

Stilul de viață sănătos trebuie să fie abordat de cât mai multe persoane, fie că au câteva kilograme în plus, fie nu. În momentul în care sezonul cald începe să își facă simțită prezența, numeroase persoane încep să meargă la sală pentru a-și pregăti corpul de vară. Înainte de toate, ai nevoie să știi câteva lucruri esențiale în ceea ce privește mersul în sălile de fitness.
În cazul în care te gândești serios la achiziționarea unui abonament la sală, acest articol este pregătit special să îți expună câteva lucruri de care trebuie să ții cont și pe care să le faci atunci când urmează să începi un stil de viață sănătos, făcând și activitate fizică.

Iată ce să faci înainte de a merge la sală 

1. Achiziționează echipamentul necesar 

Echipamentul cu care mergi la sală este foarte important, chiar dacă multă lume nu acordă atenție prea mare acestui detaliu. Încălțările pe care le utilizezi trebuie să fie confortabile și comode, pentru a te simți cât mai bine în momentul în care faci exercițiile. Dacă ești în căutarea perechii potrivite de încălțăminte, poți încerca adidașii de dama Reverse, pentru a te asigura că te vei simți confortabil. 
Doamnele și domnișoarele utilizează adesea colanți pentru sală sau chiar pantaloni lejeri care să nu fie mulați. Pentru partea de sus, poți opta pentru tricouri sau bluze special destinate fitnessului, iar neapărat, pe dedesubt, bustiera de sport. 

2. Caută un antrenor personal

Antrenorul personal te va ajuta cu tot progresul pe care îl vei face la sală. Acesta este potrivit în cazul în care vrei să vezi diferențe cât mai rapid, dar și în momentul în care vrei să te asiguri că lucrezi corect. În funcție de ce rezultate vrei să ai, antrenorul personal te poate ajuta și cu mesele zilnice. Astfel vei vedea rezultate mult mai ușor urmând o alimentație corectă. Pe lângă asta, el va sta cu tine pe toată durata de timp pe care o petreci aici. 

3. Organizează-ți un program cât mai stabil 

Programul este foarte important atunci când mergi la sală. Dacă ai ales să lucrezi cu un antrenor personal, trebuie să respecți programul impus de acesta, deoarece orele de antrenament sunt foarte importante să fie respectate dacă vrei rezultate garantate într-un timp cât mai scurt. La fel este și în cazul alimentației, pe care trebuie să o respecți cu strictețe. Mesele trebuie luate la orele stabilite în prealabil. Pentru a te asigura că nu te abați de la tot ce trebuie să faci într-o zi, poți să îți creezi un program săptămânal de care să ții cont. 

Pentru rezultate cât mai bune ai nevoie de motivație, pe care o găsești în lucrurile ce îți plac, precum modele ale căror forme ți se par repere estetice sau acel “summer body” perfect tonifiat, pregătit de soare și de mare. 
Așadar, ține cont de cele prezentate în acest articol pentru a fi cât mai pregătită de venirea verii!

Sursa foto: shutterstock.com