Târg de animale la Vaideeni! Primarul Daniel Achim Băluţă continuă tradiţia!

A devenit deja o tradiţie în comuna Vaideeni ca pe data de 14 septembrie să se desfăşoare ”Târgul de animale” cu scopul de a revitaliza acest sector de activitate şi de a-i stimula pe locuitori să-şi promoveze mai bine produsele de calitate obţinute.
targ de animale Vaideeni
Astfel, cu începere de la ora 11.00 are loc deschiderea oficială a evenimentului. Standuri cu animale vor fi amenajate pe platoul „Învârtita dorului”, exponate aduse din toate colţurile ţării. În program au loc următoarele acţiuni: deschiderea oficială, vizitarea standurilor cu produse tradiţionale; expoziţie cu vânzare de ovine, bovine şi caprine; un concurs de apreciere a animalelor; festivitatea de premiere; concluzii şi impresii privind desfăşurarea târgului.
„Tradiţia este veche de aproape un secol, însă, după anii ’90, aceasta a fost cam uitată. După cum ştiţi şi dumneavoastră, comuna Vaideeni, dar şi alte localităţi învecinate, sunt recunoscute la nivel naţional pentru produsele de origine animală de foarte bună calitate. Prin organizarea acestui târg, am vrut să le ofer locuitorilor şansa de a-şi pune în valoare brânza şi carnea şi de a-i ajuta să le comercializeze în condiţii optime”, ne-a spus Daniel Băluţă, primarul comunei Vaideeni.
La acest eveniment vor lua parte crescători de ovine, caprine şi bovine, din mai multe localităţi vâlcene, dar şi din alte judeţe, printre care Constanţa, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Sibiu. Pe lista de invitaţi se găseşte şi Federaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine ROMOVIS; SC Carvil SRL.
Participanţii, membrii ai unor asociaţii sau chiar crescători individuali de animale, vor etala rase diferite cum ar fi : ovine – ţurcană, carabaşă, merinos, lacaune; bovine- blue Belgian, brună, bălţată românească, montbeliard, limousine; caprine – metis-saanen.
“Târgul de animale din Vaideeni”, ediţia 2016, este organizat de Primăria Vaideeni, Consiliul Local Vaideeni , în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Letiţia Lazăr