Tânără din Vlădeşti, urmărită internațional, depistată de polițiștii vâlceni

O femeie, pe numele căruia autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare pentru tâlhărie a fost depistată de poliţiştii din Vâlcea, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

La data de 1 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat în comuna Vlădeşti o femeie, de 34 de ani, care era urmărit internaţional.
Pe numele acesteia, autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea a 4 fapte de tâlhărie pe teritoriul Italie în perioada mai 2014-martie 2015, prejudiciul constând în lănţişoare de aur.
Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Aceasta a fost prezentată procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a emis pe numele său un mandat de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi continuată procedura pentru predarea către autorităţile italiene.