Tânăr din Câineni, arestat pentru viol și furt

În dimineaţa zilei de 22 ianuarie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţiei Câineni au fost sesizaţi cu privire la comiterea de către o persoană necunoscută a infracţiunii de viol în noaptea de 21/22 ianuarie. Poliţiştii au reuşit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, propunând faţă de acesta luarea de măsuri preventive.

Poliţiştii, fiind sesizaţi de către partea vătămată, o femeie în vârstă cu afecţiuni medicale corespunzătoare vârstei, cu privire la faptul că în noaptea de 21/22 ianuarie, un tânăr a pătruns fără drept, în curtea locuinţei şi apoi în incinta imobilului, a încercând să întreţină raporturi sexuale cu aceasta, prin constrângere şi împotriva voinţei acesteia. În momentul când a plecat a sustras şi suma de 100 lei, aflaţi pe o masă.
Persoana vătămată a fost prezentată la Serviciul de Medicină Legală, iar din raportul de constatare medico-legală a rezultat că aceasta, prezenta la momentul examinării leziuni traumatice localizate la nivelul membrelor superioare şi inferioare, care au putut fii produse prin comprimare cu mâna şi lovire cu şi de un plan dur şi s-a reţinut de asemenea că leziunile constatate pot data din 21 ianuarie.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Brezoi şi a Posturilor de Poliţiei din arondare s-a reuşit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptelor. Este vorba despre F. Mihai, de 25 de ani, din comuna Câineni.
În baza probatoriu administrat în cauză, s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, iar în data de 23 ianuarie a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Magistraţii Judecătoriei Brezoi au admis propunerea de arestare preventivă, emiţând un mandat de arestare pentru 30 de zile.
Tânărul se află încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol, furt calificat şi violare de domiciliu.