Stomatologul vedetelor din București e vâlcean! Cum a ajuns Udeanu de la fotbal la medicină

Nu cu mult timp în urmă, un puști, pe vremea aceea, din orașul viilor, Drăgășani, atrăgea atenția iubitorilor fotbalului vâlcean pentru inteligența, dar mai ales pentru ambiția, sacrificiul, cu care intra în teren. Alin Udeanu are acum 33 de ani și este medic stomatolog de succes și este proprietarul unei clinici aflate în “buricul târgului”, în Capitală. Modestia nu l-a părăsit și se caracterizează simplu: „Sunt bărbatul la 33 de ani! Cel care are experiența de astăzi, datorită trăirilor pe care le-a avut până acum. Sunt un bărbat care luptă în fiecare zi. Nu sunt perfect, am foarte multe defecte, dar sunt un om serios și dedicat în tot ceea ce fac. Se spune că toată viața noastră vrem să înțelegem care este rolul nostru pe acest pământ”.

Fotbalist de performanță

Era copil când a mers singur la clubul de fotbal din Drăgășani, cerând să fie primit pentru că atunci visa să facă fotbal de performanță. Așa a început aventura sa fotbalistică, pe postul de portar, sub comanda profesorului Nelu Pîrvoiu, primul său antrenor. A ajuns apoi la CSM Rm Vâlcea când la gruparea din Zăvoi a fost numit, ca principal, Costel Pană. A trăit, de la nivelul gazonului, poate cea mai mare dezamăgire a sa (că și a multor vâlceni împătimiți de fotbal) – ratarea promovării în primul eșalon după celebrul meci de la Baia mare. Apoi a plecat de la gruparea din Zăvoi și a ajuns la “Rapidulețul din Nord”, CS Hidro, după o discuție pe care a avut-o cu Gigi Bucuroiu. Barajul pentru promovare în Liga a 3-a, meci pierdut de CS Hidro pe Stadionul Valea Roșie din Craiova (0-5, cu Jiul Rovinari), condus atunci la centru de Sebastian Colțescu, meci care ambii portari vâlceni au fost eliminați, l-a determinat pe “Woody” să renunțe definitiv la cariera fotbalistică și să se dedice total activității medicale.

De la fotbal, la medicină dentară

Alin nu a neglijat niciodată învățătura și a fost mai mereu premiant. A plecat la București și a urmat cursurile Facultății de Medicină de la Universitătatea Titu Maiorescu, specializarea medicină dentară. După ce absolvit cu brio facultatea, Alin s-a întors la Drăgășani unde a profesat timp de trei ani. Când era întrebat unde se vede peste alți cinci ani, medicul vâlcean spunea că se va întoarce în Capitală și își va deschide o clinică. Și s-a ținut de cuvânt! Nu i-a fost deloc ușor, dar a dat dovadă de multă ambiție și a reușit. A avut noroc să întâlnească un celebru medic italian, Enrico Marcon, cel care i-a debenit un adevărat mentor. El a fost cel care l-a “crescut” din punct de vedere medical. Chiar dacă este o distanță destul de mare între ei (Enrico este în Italia), întotdeauna și-a făcut timp să-i vadă cazurile dificile și să discute cu el după intervențiile chirurgicale.

Stomatologul vedetelor

Vestea despre calitatea serviciilor oferite de Alin și echipa pe careo coordonează s-a răspândit rapid și vâlceanul a devenit un medic preferat de vedete. Monica Anghel, Adrian Daminescu, Dida Drăgan, Iulia Curea, Helmut Dukadam, Denis Șerban, Ion Crăciunescu, Dan Alexa sau Dan Alexa sunt doar câteva persoane cunoscute care au călcat pragul clinicii. Dar intervenția de care nu va uita niciodată i-a fost făcută tatălui său. După o intervenție chirurgicală care a durat mai bine de patru ore, rezultatul a fost cel așteptat și Marinel Udeanu a zâmbit, din nou. Pentru viitor își dorește cel mai mult să construiască o clinică mare, clinică unde copiii și persoanele în vârstă să se poată trata gratuit.

Vrea VAR în fotbalul românesc

Chiar dacă a renunțat la activitatea sportivă, Alin Udeanu nu regreta că a ales să facă medicină dentară. Mai iese din când în când la o miuță cu prietenii, dar nu mai stă în poartă. “Nu vreau sa pățesc ceva la a mâini, este esențial pentru munca mea, lucru esențial în munca mea. Acum îmi place să joc în atac, să dau gol”, spune Alin. În vară, Alin Udeanu a venit la Drăgășani și a apărat poarta Stelei, în meciul organizat in memoria fostului portar vâlcean, Martin Tudor. Acum, fostul portar se uită la meciuri nu ca un simplu privitor, ci cu ochiul unui cunoscător. Alin spune că și din cauza greșelilor de arbitraj care parcă s-au înmulțit în ultima perioadă în România se impune cat mai repede implementarea Sistemului de Arbitraj VAR.

Gabriel Cârjaliu