Stoileşti, comuna cu şapte monumente istorice, se dezvoltă pe zi ce trece sub mâna primarului Florin Ionescu

Frumoasa comună Stoilești se dezvoltă pe zi ce trece sub mâna primarului social-democrat aflat la al doilea mandat, Florin Ionescu. Edilul are planuri mari ca această comună izolată să devină una modernă.

Stoileşti este o comună formată din satele Balomireasa, Bârsoiu, Bulagei, Delureni,Geamăna, Ghiobești, Giuroiu, Izvoru Rece, Malu, Nețești, Obogeni, Stănești, Stoilești (reședința), Urși și Vlădulești.
Şapte biserici- monumente istorice îmbogăţesc comuna şi sunt mândria localnicilor. “Puţină lume ştie că aici avem şapte biserici cu care ne mândrim. Ele sunt: biserica „Adormirea Maicii Domnului” Văcăria, ce aparține cătunului Bârsoieni (sec. 19),
biserica “Intarea în Biserică”, sat Delureni (sec. 19), biserica de lemn “Adormirea Maicii Domnului, sat Ghiobești (1824), biserica de lemn “Cuvioasa Parascheva”, cătun Gemenica, sat Geamăna (1887),
biserica de lemn “Intrarea în Biserică”, sat Obogeni (1830), biserica de lemn “Sf. Nicolae”, sat Stoilești (1752) şi biserica de lemn “Sf. Voievozi”, sat Stănești (sec.XVIII). Vreau ca acestea să devină cumva simbolul Stoileştiului, de aceea, în perioada următoare continuăm lucrările de betonare a uliţei Bisericii Ghiobeşti”, ne spune primarul Ionescu.
Lucrările privind infrastructura de asemenea s-a aflat pe lista de priorităţi. De aceea au fost demarcate lucrările privind modernizarea drumului care duce la primărie, aproape finalizate. DC 39 este un drum care a înfruntat vicisitudinile vremii şi la care au fost demarcate lucrările privind consolidarea lui, la kilometrul 4 + 700 de metri, în satul Bulagei, lucrare prinsă în categoria celor pe situaţii de urgenţă. Pentru că elevii se află în vacanţa de vară, edilul a profitat de moment şi a finalizat lucrările de reabilitare a Grădiniţei Urşi, cu fonduri din bugetul local.
Investiţia a presupus înlocuirea acoperişului, termoizolarea clădirii şi împrejmuirea clădirii, dar şi construirea unui spaţiu de joacă. „Este cea mai mare grădiniţă din mediul rural din judeţul Vâlcea. Este o clădire foarte mare. Are doar două săli de clase, dar clădirea este cu etaj şi foarte multe încăperi. Sunt în jur de 45 de copii”, a declarat primarul Florin Ionescu.
Scopul principal al edilului rămâne însă achiziţionarea unui buldoexcavator prin grupul de Acţiune Locală din face parte, respectiv GAL „Oltul Puternic”. „Obiectul nostru principal este să achiziţionăm un buldoexcavator necesar întreţinerii drumurilor şi decolmatării şanţurilor. Vrem să mai luăm şi nişte accesorii la buldoexcavator, precum un tocător de iarbă care curăţă şanţurile. Până acum am fost nevoiţi să recurgem la achiziţii de utilaje prin închiriere”, conchide social-democratul Florin Ionescu.

Letiţia Lazăr