Stoenești, o destinație atractivă pentru turiști! Apele termale pot fi valorificate

Comuna Stoenești se pregătește să devină o destinație modernă și atractivă din județ, investind în infrastructură și valorificând potențialul turistic. Apele termale și rezerva de sare oferă oportunități unice pentru punerea așezării pe harta zonelor cu potențial turistic.

Localitatea Stoenești se află pe o rocă de sare la o adâncime de 60 de metri. Primul proiect de apă a inclus construirea unui puț la 100 de metri, dar la 60 de metri s-a descoperit apă sărată și roca de sare, iar puțul a fost cimentat. „Aceste descoperiri ne motivează să continuăm eforturile pentru a valorifica resursele locale,” a adăugat primarul.

„ A venit timpul să vorbim și despre valorificarea apelor purificatoare din comuna noastră. Chiar dacă nu vom găsi finanțare din fonduri europene, vom folosi politica pașilor mărunți și vom aloca fondurile necesare din bugetul local. Unul dintre izvoarele termale se află în satul Dobriceni, pe care planificăm să-l captăm și să-l aducem într-o zonă administrată de primărie. Analizele acestor ape sunt deja realizate, însă doar medicii specialiști le pot recomandă. Cetățenii din localitate cunosc beneficiile acestor ape și mulți dintre ei nu mai apelează la medicamente, ci consumă apa de la aceste izvoare”, ne-a declarat primarul Dumbravă.