Stațiunile vâlcene, preferatele pensionarilor români! Până acum s-au depus peste 3700 de cereri ale vâlcenilor

Mulți dintre pensionarii vâlceni își doresc și în acest an să meargă la tratament prin intermediul biletelor cu prețuri speciale. Cel puţin aşa arată datele Casei Judeţene de Pensii Vâlcea unde până în prezent au fost înregistrate aproximativ 3700 de cereri de solicitare a biletelor de tratament. Reprezentanții Casei de Pensii se așteptă însă ca numărul să depășească 5000 de cereri.

Investițiile realizate la bazele de tratament din Vâlcea să fie căutate de mulți pensionari din județ, dar și din țară. Atractive sunt însă și stațiunile din zona muntoasă a țării, dar și cele de pe litoralul românesc, problema majoră fiind însă, că, pentru lunile de vară, nu mai sunt locuri. Reprezentanții Casei de Pensii dau asigurări că toate solicitările vor fi onorate, dar îi avertizează pe cei care primesc bilet de tratament să nu îl mai transmită altor persoane, caz în care pot pierde și banii și biletele.
“Până în prezent s-au depus aproximativ 3700 de cereri pentru bilete și numărul lor este într-o continuă creștere. Ca și anul trecut, cele mai solicitate stațiuni sunt cele vâlcene, Călimănești, Olănești și Govora. Ar fi fost foarte frumos dacă era ca acum 10 ani când numărul cererilor era mare și pentru Voineasa. Cauzele se știu. Eu cred că oamenii merg în staţiunile vâlcene datorită, în primul rând, a serviciilor de tratament, unele la nivel înalt. Vreau să vă spun că nu numai vâlcenii preferă Călimăneștiul, Govora și Olăneștiul, este vorba de cererile venite din întreaga țară. Vreau să le spun oamenilor că nu contează numărul de înregistrare, nu se merge după principiul primul venit, primul servit. Se face un punctaj și el stabilește care sunt prioritățile. De exemplu cineva care a mai fost și anul trecut are un punctaj mai mic. Sigur, nu înseamnă că acești oameni nu au șanse, o să procedăm ca în fiecare an să facem cereri de suplimentare. De regulă am fost satisfăcuți cu aceste cereri. O să fie probleme în sezonul estival pentru că multe cereri sunt pentru Litoral. Acolo sunt contracte nu numai pentru noi, au și cu diverse agenții de turism și își rețin multe camere și locuri la masă și cazare. Un lucru important, biletele sunt netransmisibile, dacă vine cineva și semnează pentru bilet nu înseamnă că face ce vrea cu el. Dacă mai apoi îl înstrăinează, există riscul să piardă și banii și sejurul în stațiune. Cererile se pot face pe tot parcursul anului. Primele serii vor pleca undeva la începutul lunii mai”, ne-a declarat GABRIEL ANDREESCU, directorul Casei de Pensii Vâlcea.
În ceea ce-i privește pe pensionari, părerile sunt împărțite. O mare parte dintre ei preferă să meargă la tratament mai aproape de casă, alții spun că nu își permit sau nu au timp să plece într-o stațiune. Cererile pentru biletele de tratament se pot depune pe tot parcursul anului. Nu are importanță numărul de înregistrare, ci punctajul obținut de fiecare solicitant în parte. Un pensionar care a beneficiat de bilete de tratament și anul trecut are șanse mai mici să obțină și pentru acest an. Prima serie de pensionari vor pleca în stațiuni luna viitoare.

Gabi Cîrjaliu