Spectacolele lunii decembrie în Râmnicu Vâlcea


Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, întrunit în şedinţă ordinară la data de 27 noiembrie 2015, a aprobat programul evenimentelor festive organizate de Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea în perioada 5 31 decembrie 2015.

În data de 5 decembrie, orele 18.00 21.00 „Ajunul lui Moş Nicolae”, Parcul „Mircea cel Bătrân”, spectacol muzical cu Alexandra Ipistatu, Ionela Petria, Alin Pavelescu, Denisa Pălită, Ansamblul „Glasul Otăsăului” şi Lorena Găinuşe (scena asigurată în regie proprie DADP, iar sonorizarea asigurată de Teatrul Municipal Ariel); aprinderea iluminatului festiv şi a Bradului de Crăciun; deschiderea Târgului de iarnă; împărţirea de dulciuri copiilor prezenţi.

În 23 decembrie, orele 18.00 21.00 „Ajunul Crăciunului”, Parcul Mircea cel Bătrân, concert folcloric şi colinde cu Alexandru Ipistatu, Rodica Nicolescu, Ioniţă Croitoru, Denisa Palita, Ansamblul Moştenitorii şi Larisa Găinuşe (scena asigurată în regie proprie DADP, iar sonorizarea asigurată de Teatrul Municipal Ariel); împărţirea de dulciuri copiilor prezenţi.
În 31 decembrie, orele 20.30 01.01.2016, orele 00.15 Revelion 2016, bulevardul Tudor Vladimirescu (intersecţia cu Calea lui Traian); recital de muzică populară cu Silvia Petrovici, recital de muzică populară cu Denisa Palita. Potrivit unui raport al Primăriei Râmnicului, „luna decembrie a fiecărui an se constituie într-un prilej de bucurie pentru toţi, cu precădere pentru copii şi tineri, în contextul sărbătorii unor evenimente tradiţional- religioase, cu ample semnificaţii: Moş Nicolae, Moş Crăciun sau Revelionul.

Luna decembrie este un timp al socializării, al comuniunii, al întăririi legăturilor dintr-o comunitate. Este, în acelaşi timp, un moment al bilanţului, dar şi al făuririi unor planuri de viitor pentru anul care urmează. Ca în fiecare an, Primăria municipiului intenţionează să organizeze, în perioada 05-31 decembrie, o serie de evenimente specifice acestei perioade festive, care să se desfăşoare pe mai multe paliere: spectacole publice cu colinde tradiţionale, dar şi cu muzică populară sau muzică modernă în Parcul Mircea cel Bătrân (cu ocazia sărbătoririi Sf. Nicolae sau a Naşterii Domnului) sau pe bd. Tudor Vladimirescu (cu ocazia Revelionului), oferirea de cadouri tuturor copiilor din municipiu, decorarea spaţiilor publice frecventate de cetăţeni, primirea colindătorilor la sediul administraţiei locale, întâlniri la momente de bilanţ. Primăria municipiului va gestiona direct fiecare din activităţile artistice preconizate, respectiv contractarea scenotehnicii, a artiştilor, a spectacolului pirotehnic, având drept rezultat scontat o economie în ceea ce priveşte cheltuielile făcute, precum şi un mai bun control al tuturor acţiunilor preconizate a se desfăşura în spaţiile publice. Implementarea acestor evenimente presupune un efort organizatoric considerabil, ca şi efectuarea unor cheltuieli specifice. Astfel, costurile estimate pentru organizarea manifestărilor artistice cu ocazia evenimentelor dedicate lui Moş Nicolae, Crăciunului şi Revelionului (prestaţii artistice şi cheltuieli anexe, scenotehnică, taxe UCMR-ADA şi UPFR), pentru focurile de artificii, pentru promovarea evenimentelor (publicitate în mass-media), pentru pachetele cu dulciuri şi produse specifice ce vor fi oferite tuturor preşcolarilor din grădiniţele din municipiu şi elevilor din ciclul gimanzial, precum şi grupurilor care vor colinda, conform tradiţiei, la Primăria municipiului, pentru brazii ce urmează a fi amplasaţi în spaţiile publice din oraş sau pentru evenimentul de socializare şi bilanţ al administraţiei locale municipale sunt în valoare de 386.560 lei, ce vor fi suportate din capitolul «Cultură, recreere, religie»”.