Sondaj zdrobitor în favoarea lui Vasilie Pîrvu Boeangiu în comuna Alunu

Înainte chiar ca Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă să anunţe că alegerile locale vor avea loc în 9 iunie, în acelaşi timp cu alegerile pentru Parlamentul Europan, în județul Vâlcea, cele două partide mari, PSD şi PNL, au început să facă sondaje de opinie în comune şi oraşe pentru a vedea preferinţele alegătorilor.

La finele săptămânii trecute un astfel de sondaj a avut loc în zona Berbeşti -Alunu. Cei ce au întrebat cetăţenii erau studenţi la facultăţi din alte judeţe şi nu cunoşteau pe nimeni din localnici.
Acest lucru explică faptul că mulţi din cetăţenii comuni Alunu care au întrebat cine este Emanuel Birăruţi nu au avut cum să primească răspuns. Cei care au făcut sondajul aveau nişte chestionare cu nume, nu cunoşteau candidaţii. Sondajul a fost efectuat la comanda Partidului Naţional Liberal.
Iar liberalii, ca şi pesediştii, ştiu clar că actualul primar, Cristian Birăruţi, are interzis prin decizie definitivă să candideze la aceste alegeri. De aceea l-au trecut pe fiul primarului pe chestionar, deoarece acesta doreşte să-i lase băiatului “moştenire” fotoliul de primar.
Localnicii nu ştiu însă, în mare parte, că primarul în funcţie nu mai poate candida, deoarece acesta i-a minţit permanent că are voie să candideze.
Pe chestionar au fost trecuți mai mulți candidați: numele actualui viceprimar David Ciobanu, un candidat de la PER, Văleanu, potenţialul candidat AUR, plus băiatul lui Birăruţi de la PSD, un candidat liberal deoarece peste tot unde comandă sondaje PNL avansează două nume de potenţiali candidați din partea PNL, pentru a vedea care dintre ei se poziţionează mai bine.
În aceste condiţii, a obţinut primul loc cu 38% Vasile Pîrvu Boeangiu, cel mai cunoscut medic veterinar din întreaga zonă şi un gospodar care a ridicat mult comuna Alunu în anii în care i-a fost edil.
Avansăm ideea că doctorul Boeangiu ar putea obţine lejer peste 50% din voturi în 9 iunie dacă ar candida din partea PSD sau AUR, deoarece zona Alunu este considerată una “roşie” oamenii de aici fiind mai greu de convins să voteze cu un partid ca PNL sau USR.

Traian GUMINSKI