ȘOCANT! Un bărbat din Stolniceni a încercat să își dea foc!

Un bărbat în vârstă de 56 ani din Stolniceni a încercat să se autoincendieze luni, 5 iunie 2023.
Din fericire, totul s-a oprit la amenințări, pentru că oamenii legii au ajuns în timp util la fața locului.
Bărbatul amenința că se va autoincendia, fiind stropit cu benzină, hainele sale erau complet îmbibate de substanța inflamabilă, iar în mâna ținea și o brichetă, evidențiindu-și intenția de a o folosi pentru a-și pune în aplicare amenințarea.
2 jandarmi și 2 polițiști din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, respectiv Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au intervenit prompt, cu profesionalism, pentru salvarea bărbatului.

“Forțele de ordine au abordat situația cu profesionalism, încercând să stabilească o comunicare eficientă cu bărbatul în cauză, în scopul de a-l convinge să renunțe la gestul extrem. În timp ce se dialoga cu bărbatul, un jandarm și un alt polițist s-au deplasat într-o altă zonă a locației, având în vedere că acesta nu îi observa și profitând de această oportunitate, aceștia s-au apropiat discret prin spatele bărbatului, reușind să-l imobilizeze” – precizează IPJ Vâlcea.

La fața locului și un echipaj de ambulanță care a preluat bărbatul și l-a transportat la Spitalul Județean Vâlcea pentru evaluare și asistență medicală specializată.
Conform informațiilor obținute, bărbatul în cauză ar fi cunoscut cu probleme psihice și ar mai fi fost internat în trecut. Încă nu se cunoaște motivul pentru care acesta a intenționat să recurgă la un astfel de gest.