ȘOCANT! Polițiști puși în genunchi cu pistolul la tâmplă de un clan de țigani din Călina! Doi dintre agresori după gratii

Cei doi poliţişti bătuţi cu sălbăticie de rudele unor bărbaţi pe care i-au urmărit în trafic au ajuns la spital, fiind diagnosticaţi cu mai multe traumatisme la cap. De asemenea foi dintre agresori au ajuns deja după gratii.

“Noi informații revoltătoare apar în cazul colegilor agresați. Se pare că după ce i-au deposedat de arme și i-au sechestrat într-o curte a imobilului, rromii le-au pus pistoalele la tâmplă, iar unul dintre ei ar fi apăsat și trăgaciul doar că încărcătorul era gol, polițistul folosind toate cartușele pe parcursul urmăririi!”, se arată într-o postare pe Facebook a paginii Sindicatul Europol.

Oficial, poliţiştii IPJ Vâlcea au anunţat că pistoalele celor doi agenţi au căzut în timpul scandalului, însă nu au fost luate de agresori, ci au fost recuperate de poliţiştii chemaţi în ajutor.
Doi dintre cei care au participat la au fost depistați în trafic pe raza municipiului Slatina jud Olt. Față de cei doi bărbați de 28 ani, respectiv 31 de ani a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind conduși la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea. Mâine aceștia o să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Reamintim că agenții au tras nouă focuri de armă, în încercarea de a prinde un șofer care transporta porci ilegal și care a refuzat să oprească. Fugarul și-au chemat însă neamurile, care i-au atacat pe polițiști și i-au amenințat cu propriile pistoale. Agresorii au fost prinși până la urmă și audiați. Unul dintre poliţiştii agresaţi în judeţul Vâlcea va fi adus la un spital din Bucureşti şi supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.
Zeci de polițiști și jandarmi, însoțiți de inspectori DSV au făcut verificări acasă la șoferul bătăuș. În gospodăria vâlceanului au găsit peste 100 de porci, mulți aduși din județe cu pestă porcină. Autoritățile au decis să eutanasieze animalele de frica virusului pestei porcine.
Unul dintre poliţiştii agresaţi în judeţul Vâlcea va fi adus la un spital din Bucureşti şi supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 01:00, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Prundeni, aflându-se în misiune pe Drumul Național 64, au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare, moment în care conducătorul auto nu s-a conformat continuându-și deplasarea.

Polițiștii au plecat imediat în urmărirea autoutilitarei, aceștia efectuând 9 focuri de armă în plan vertical, în vederea determinării conducătorului auto să oprească, lucru pe care acesta nu l-a făcut.
În cele din urmă, autoutilitara a oprit în fața unei locuințe din satul Călina, iar în timp ce polițiștii s-au deplasat către autoturism, au fost agresați de către șofer și alte persoane aflate la fața locului.
Imediat în sprijinul polițiștilor a sosit un alt echipaj din cadrul Poliției Municipiul Drăgășani.
Cei doi polițiști au fost transportați la o unitate spitalicească în vedere acordări de îngrijiri medicale.
Până în momentul de față au fost conduse la audieri mai multe persoane, fiind identificați agresorii.
In cauză, cercetările continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani.