Sinistrul din Primăria Râmnicului este aproape de final

Poate cel mai revoltător este, pentru cetăţeanul plătitor de taxe şi impozite din România, nu faptul că salariaţii din justiţie au salarii mari şi sunt beneficiari de pensii speciale, cât mai ales cinismul de care dau dovadă când tergiversează rezolvarea unor cauze evidente
Vineri, 10 martie 2023, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost condamnat la șase ani și opt luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție. Decizia e definitivă și a fost pronunțată de Curtea de Apel Brașov.
Procurorii DNA l-au trimis în judecată în anul 2018 pe Arsene pentru fapte comise în anul 2013, iar prima instanţă a dat un verdict abia anul trecut ( 8 ani şi 4 luni condamnare pentru trafic de influenţă). Deci acest individ a fost condamnat abia la 10 ani după comiterea faptei. Iar în aceşti ani a fost unul din baronii judeţului Neamţ câştigând, vorbim numai de sumele legale, miliarde de lei de la stat şi deţinând funcţii importante.
În Vâlcea există acest sinistru Virgil Pîrvulescu, viceprimar chiulangiu al primăriei Râmnicu Vâlcea unde nu face nimic concret dar încasează un salar imens. Agenţia Naţionala de Integritate l-a găsit incompatibil încă de la începutul acestui mandat adică din 2020.
Pe 22 februarie 2022 , Curtea de Apel Pitești, în calitate de instanță de fond, a decis că ANI a avut dreptate când l-a declarat pe Virgil Pîrvulescu incompatibil. Acesta a făcut recurs, iar dosarul, în forma sa finală, a ajuns la ÎCCJ. ANI l-a declarat incompatibil pe liberal în octombrie 2021.
Omul a făcut însă recurs şi ocupă cu nonşalanţă ca să nu-i spunem nesimţire în continuare o funcţie pentru care nici nu catadicseşte să meargă la muncă.
După câte ştim judecătorii ăştia de la Înalta Curte au treabă gîrlă aşa că au şi lefuri de sute de milioane. Deci având atâta treabă au fixat primul termen al recursului lui Pîrvulescu în 19 octombrie 2023. Şi ipochimenul pripăşit la PNL Vâlcea şi-a făcut socotelile că va obţine un al doilea termen în toamnă, la peste nouă luni distanţă şi că va trage de timp pînă la alegerile următoare.
Dar iată că pentru râmniceni a venit la finele săptămânii trecute şi o veste bună.
Procesul dintre viceprimarul liberal Virgil Pîrvulescu și Agenția Națională de Integritate (ANI) a primit un nou termen. Deși portalul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a anunțat inițial că primul termen al procesului se va desfășura pe 19 octombrie 2023, pe același portal apare o dată nouă: 23 martie 2023. Procedural, modificarea unui termen din dosar se poate face în urma cererii uneia dintre părți sau în urma unei reanalize a instanței.
Este greu de crezut că Virgil Pîrvulescu va putea să anuleze raportul ANI la recurs, în fața ÎCCJ. În general, când instanța supremă a judecat asemenea cazuri, a dat câștig de cauză ANI.
Chiar dacă ar mai reuși o amânare de câteva luni, următoarea înfățișare în fața ÎCCJ ar fi tot înaintea alegerilor organizate la finalul lui septembrie 2024. Fapt care, cel mai probabil, îi taie șansele să mai rămână semnificativ politic și administrativ în anul alegerilor.
“S-a aflat în stare de incompatibilitate ulterior alegerii în funcția de consilier local al Mun. Râmnicu Vâlcea pentru mandatul 2020-2024, întrucât, în perioada 29 septembrie – 26 octombrie 2020, a exercitat simultan și calitatea de funcționar public, deși la data 29 septembrie 2020 a intervenit suspendarea de drept a raportului de serviciu, încălcând astfel prevederile art. 97, alin. (2), lit. b) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 492, alin. (1) și (2), lit. l) și art. 513, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019” – se arată în decizia ANI.
Tot la finele săptămânii trecute Înalta Curte a respins după un şir incredibil de amânări obţinute de o mare casă de avocatură recursul primatului comunei Alunu. Primarul Cristian Birăruţi a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese în urma raportului ANI care a arătat că acesta a înfiinţat o echipă de fotbal în 2016, sponsorizată integral de primăria unde era primar în timp ce fiul său administra echipa de fotbal. ANI a deschis acţiunea în 2017. Deci şase ani au trecut până la condamnare. Pe asemenea tergiversări a mizat Virgil Pîrvulescu.
Dar poate se va face dreptate şi pentru cetăţeni nu doar pentru oportunişti.

• Nota autorului: Pentru că ştim că Virgil Pîrvulescu a aboslvit cu greutate un liceu agricol şi o facultate privată unde a luat examene cu 5 şi 6 ne îndoim de faptul că ştie că “sinistru” nu este numai adjectiv, dar poate fi şi substantiv, în acest sens am folosit cuvântul în titlu. (sinistru, sinistre substantiv neutru şi conform DEX înseamnă 1. Dezastru care aduce după sine mari pierderi materiale; sinonime: calamitate dezastru prăpăd urgie , iar activitatea sa în primăria Râmnicu Vâlcea a adus pierderi mari nu numai unor agenţi economici dar şi unor instituţii ale statului)

Traian GUMINSKI