Simona Arsu, de pe scena Teatrului Anton Pann. pe marile ecrane în “6,9 pe scara Richter” filmul lui Nae Caranfil

Nu este pentru prima oară când numele unui actor de la Teatrul Anton Pann se regăsește pe afișele unor filme și scurt metraje românești. Amintim aici doar două nume, Emilian Marnea care a jucat în “Șanțul” și “Poarta Albă” și Mădălina Ciotea în filmul “De ce eu?” film a cărui proiecție a avut loc într-un cadru festiv la Sala Consiliului Județean Vâlcea. Acum a venit vremea unei alte actrițe de la Teatrul Anton Pann să fie pe marile ecrane.

Simona Maria Arsu dublă laureată a Galei HOP de la Costinești în anii 2012, 2013, a debutat pe scena Teatrului Anton Pann în anul 2015 în spectacolul “Femei/Bărbati”, regia Vlad Massaci. La scurt timp, în 2016, am văzut-o în “Respiră” de Duncan Macmillan, spectacol regizat de Adrian Roman unde alături de Olimpiu Blaj a avut un rol de forță. Pentru talentul său Nae Caranfil a distribuit-o în filmul “6,9 pe scara Richter” Anul trecut, filmul “6,9 pe scara Richter” în care joacă și Simona, a fost prezentat în premieră mondială la Cluj, pe 27 mai în deschiderea Festivalului Internațional de Film Transilvania “TIFF” 2016. Filmul a avut și o avanpremieră bucureşteană în cadrul Les Films de Cannes a Bucarest, proiecţia fiind sold-out încă înainte de începerea festivalului.


Din 20 ianuarie filmul lui Nae Caranfil, “6,9 pe scara Richter” va rula în cinematografele românești. În curând sperăm că-l vom vedea și în cinematografele din Vâlcea. Personajul principal al filmului, un tânăr actor care navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de musical, cu o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator, își dă seama că adevăratul cutremur pentru el se dovedește a fi reapariția intempestivă a propriului tată, după ani buni de absență, care se instalează în universul lui, confiscându-l cu totul și bulversându-i existența.
Ne onorează faptul că printre actorii distribuiți: Laurențiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban se numără și actrița Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea, frumoasa și talentata Simona Arsu. Și ea, ca majoritatea actorilor de la Teatrul Anton Pann, vine de la Cluj, de la clasa profesoarei Miriam Cuibuș, Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babes Bolyai.
În curând o veți putea vedea pe Simona, live, în YEN spectacol de teatru în regia lui Adrian Roman. Până atunci se cuvine să-i urăm Simonei multă baftă în continuare și în lumea filmului. Simona nu este la primul ei film, ea deține rolul principal, Rache, în filmul “The Devil Complex” regizat de Mark Evans . “The Devil Complex” filmul în care a fost distribuită Simona Maria Arsu este un film de groază despre pădurea Baciu, o pădure cu o istorie întunecată de evenimente stranii, fantome și nenumărate cazuri de persoane dispărute.
Până când filmul “6,9 pe scara Richter” va veni și la Rm Vâlcea, vă lansăm invitația s-o urmăriți pe Simona în spectacolele Teatrului Anton Pann.

Daniela Stefanescu
PR Teatrul Anton Pann