Sfaturi utile pentru menținerea sistemului de canalizare

Rezervele de canalizare și debordările sunt costisitoare și incomode. Deși echipele specializate sunt întotdeauna disponibile pentru a te ajuta să îți remediezi problemele de canalizare, există lucruri mici pe care le poți face pentru a avea singur grijă de acest aspect. 

Iată câteva sfaturi de bază, pentru a te ajuta să  întreții sistemul de canalizare și să previi defecțiunile acestuia 

 

  1. Aruncă grăsimea în mod corespunzător. Unsoarea este o cauză obișnuită a blocajelor de canalizare și de rezervă. Nu trebuie să torni niciodată ulei de gătit sau grăsime într-o țeavă de canalizare sau să le arunci într-o toaletă. Chiar dacă este sub formă lichidă atunci când îl torni în canalul de scurgere, se va răci și se va solidifica în cele din urmă, rezultând un blocaj în conducta de scurgere și canalizare. În loc să torni grăsime în țevi, arunc-o, întotdeauna, în gunoi.

 

  1. Acordă o foarte mare atenție atunci când vine vorba de eliminarea gunoiului. Ar trebui să fii mereu atent la ceea ce pui în gunoiul tău. În general, ar trebui să eviți să pui în gunoi, pe care apoi să-l arunci în canalizare, alimente mari, fibroase sau dure, deoarece acestea pot provoca daune sau înfundări. De asemenea, pentru a preveni blocarea gunoaielor pe țeavă, aruncă apă rece pe canalul de scurgere în timp al chiuvetei sau al wc-ului.

 

  1. Ai grijă de scurgerile înfundate. De obicei, dacă o canalizare devine complet înfundată,  este mai bine să apelezi  un profesionist. Echipele de instalatori profesioniști pot elimina blocajul și, de asemenea, pot testa conducta, pentru a verifica dacă există scurgeri. Cu toate acestea, îți poți curăța canalele de scurgere o dată pe lună, pentru a preveni blocajele din duș, chiuvetă, cadă sau wc. Începe prin a turna cantități egale de bicarbonat de sodiu și oțet alb în canalul de scurgere. Apoi, o oră mai târziu, clătește-l,  folosind multă apă caldă.

 

  1. Ia în considerare amenajarea peisajului tău. Rădăcinile plantelor și copacilor pot provoca scurgeri și blocaje în conductele de canalizare. Cel mai bun mod de a evita acest lucru este următorul: pur și simplu, ține copacii și arbuștii departe de curățarea și canalizarea casei tale. Cu toate acestea, dacă există deja copaci care cresc lângă linia de canalizare, acordă o atenție deosebită debitului de scurgere. Dacă observi modificări semnificative, sună la un instalator, pentru a verifica linia.

Astfel, urmând aceste câteva sfaturi, te vei putea bucura de un sistem de canalizare de la nicometaltub.ro cât mai funcțional și mai durabil și nu va fi nevoie să investești foarte mult timp și efort în schimbarea acestuia.

Sursa foto: shutterstock.com