Sfânta Rita – ocrotitoarea parohiei din Râmnicu Vâlcea

Duminică, 21 mai, Parohia Greco-Catolică din Râmnicu Vâlcea îşi sărbătoreşte ocrotitoarea – pe Sfânta Rita – cea numită de credincioși: „Sfânta cauzelor imposibile”. Datorită faptului că în urmă cu 12 ani, pe 22 mai 2005, în Râmnicu Vâlcea se punea piatra de temelie a bisericii parohiale, sărbătoarea hramului are o şi mai mare însemnătate.

Slujba religioasă prilejuită de harmul Bisericii Sfânta Rita va începe la ora 10.30. Sunt expuse spre veneraţie moaştele ex ossibus ale Sfintei Rita.
Sfânta Rita de Cascia este foarte cunoscută în lumea catolică, mai cu seamă printre credincioşii din America de Sud. Niciodată până în anul 2011, moaştele Sfintei Rita nu au părăsit teritoriul Italiei. Preotul greco-catolic Marian Stoicănescu a reuşit să aducă o mică parte din ele la Vâlcea, după un pelerinaj în mai multe parohii din ţară. După înfrăţirea municipiului Râmnicu Vâlcea cu oraşul Cascia, conducerea mănăstirii unde sunt expuse moaştele a hotărât să-i dea preotului Stoicănescu un os prelevat din corpul Sfintei Rita.
Sunt aşteptaţi credincioşi din împrejurimi care să se roage la “Sfânta cauzelor imposibile”, iar la sfârşitul slujbei, pe platoul din faţa bisericii, părintele paroh Marian Stoicănescu va rosti rugăciunea de binecuvântare solemnă şi va stropit cu apă sfinţită trandafirii aduşi de credicioşi ce vor fi duse la casele credincioşilor sau la bolnavi ca relicve de mare preţ care, prin mijlocirea Sfintei Rita, să prilejuiască vindecări nebănuite.