Sentinţa ce o va primi Virgil Pîrvulescu poate schimba politica din Vâlcea

La finalul acestei săptămâni viceprimarul municipiului, Virgil Pîrvulescu, are un termen în procesul în care este judecat la Înalta Curte de Justiţie. Prima instanţă a confirmat acuzaţiile ANI legate de incompatibilitatea liderului liberal. Dacă Înalta Curte va păstra această sentinţă înseamnă că la PNL Vâlcea trebuie să aibă loc o resetare. Liberalii vor trebui să caute un candidat, cât de cât viabil, pentru alegerile de anul viitor la Pdrimăria Râmnicului. Iar acesta va trebui să repare imaginea şifonată de grupul condus de Pîrvulescu care a sabotat trei ani iniţiativele primarului Mircia Gutău.
Dacă în schimb instanţa îl achită pe Virgil Pîrvulescu, majortatea actorilor politici şi media, interesaţi de acest proces, răsuflă uşuraţi. Constantin Rădulescu ar defila fără probleme în alegeri pentru un nou mandat de preşedinte cu o majoritate asigurată în CJ. Primarul Mircia Gutău se va duce spre 70% dacă va candida din partea PSD şi va avea o majoritate lejeră. AUR va intra în CJ şi Consiliul Municipal poate chiar cu procent mai mare decât PNL. Cert este că AUR va obţine la europarlamentare locul doi din Vâlcea. Conducerea liberală stă şi ea liniştită, lăsând pe Virgil să bage banii în campania electorală şi să-şi frângă gâtul în aceste alegeri pe care le va pierde en fanfare.
Presa anti Pîrvulescu va avea şi ea subiectele asigurate în perioada următoare. Tabăra de consilieri ai PNL se va bate însă în interiorul găştii pentru un loc cât mai în faţă pe liste, fiind evident că numărul mandatelor liberale va scădea dramatic.
USR va avea ocazia să dea vina pe liberali în Vâlcea. Deci, paradoxal, deşi în mod logic lumea ar trebui să se bucure dacă Înalta Curte îl declară ca incompatibil pe Virgil Pîrvulescu şi- îl scoate pe uşa din dos din politica locală, în mod evident interesele tuturor sunt ca acesta să câştige, împotriva statisticii, logicii şi cutumelor, acest proces!

Letiţia Lazăr