Senatorul Claudia Mihaela Banu își onorează promisiunile din campania electorală

Anul trecut, în timpul campaniei electorale, am citit cu atenție programele, proiectele și promisiunile tuturor candidaților dar mai ales a celor care aveau șanse reale de a accede în Parlament.
Recunosc că am fost sceptic mai ales în ceea ce o privește pe doamna Claudia Mihaela Banu, cea care urma să devină prima femeie din Vâlcea aleasă senator.
Doamna Banu a promis că va ajuta, legislativ, femeile abuzate, supuse violurilor, agresiunilor fizice și sexuale, hărțuirilor. Nu credeam că va reuși deși bănuiam că își dorește să o facă. Sperăm acum că va continua ceea ce a început. Primii pași deja i-a făcut.
“Indiferent cât timp trece de la comiterea faptei, “vinovatul” va putea fi tras oricând la răspundere!
Astăzi, alături de colegii din Senat am votat pentru modificarea legislativă, al cărei semnatar sunt, privind imprescriptibilitatea faptelor de trafic de persoane, trafic de minori, agresiune sexuală, sclavie şi proxenetism.
Aşa cum trecerea timpului nu va putea vindeca rănile sufleteşti ale victimelor rezultate din astfel de infracţiuni, nu va reuşi nici să mai lase uitării pedepsirea vinovaţilor.
Indiferent de momentul depunerii plângerii, persoanele care se fac vinovate de comiterea unor astfel de fapte nu vor mai putea să scape nepedepsite.
Pentru astfel de infracţiuni, timpul se va opri în loc.
Astăzi am mai făcut un pas în stoparea unor fenomene dureroase, care poziționează România pe primele locuri în clasamente care nu ne fac deloc cinste”, afirmă Claudia Banu.
Acest text –postare explică pe scurt cum își ține promisiunile electorale doamna senator.

Traian Guminski