Senatorul Bogdan Constantin Matei : Stimulăm creșterea salariilor din România

“𝙎𝙖𝙡𝙖𝙧𝙞𝙪𝙡 𝙢𝙞𝙣𝙞𝙢 𝙘𝙧𝙚șt𝙚 𝙘𝙪 𝟮𝟬𝟬 𝙙𝙚 𝙡𝙚𝙞.
Aceasta este o creștere care nu se impozitează și care face parte din măsurile din programul guvernamental #SprijinpentruRomânia. Ea vizează sprijinirea angajaților cu venituri mici și este o inițiativă din partea mediului de afaceri din țara noastră, astfel:
-De la 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază de la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 lei lunar, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.750 lei lunar, nu se datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.
– De această creștere beneficiază și persoanele nou angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a OUG și până la 31 decembrie 2022, inclusiv, pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este de 2.750 de lei.
– Scutirea de impozitul pe venit și de contribuțiile sociale obligatorii pentru această mărire este una din măsurile prin care încercăm atenuarea efectelor sociale negative cauzate de creșterea prețurilor!”, precizează senatorul vâlcean Bogdan Constantin Matei.