Senatorul Bogdan Constantin Matei este împotriva creșterii salariilor și pensiilor magistraților

Senatorul vâlcean a avut recent o nouă poziție corectă și logică, critică,legată de proiectele unora din guvernanți:
“PNL este dator să explice românilor dublul său limbaj. În timp ce președintele PNL, Florin Cîțu, clamează anularea pensiilor speciale, ministrul Justiției, susținut de PNL, nu doar că le menține dar le și crește, deși, guvernul condus de premierul PNL Nicolae Ciucă a adoptat, prin ordonanță de urgență, înghețarea tuturor pensiile speciale pentru anul 2022!
Ministrul Justiției Cătălin Predoiu, printr-un ordin de ministru, propune majorarea cu 30% a valorii sectoriale de referință pentru calculul salariilor magistraților ceea ce conduce și la creștere puternică a pensiilor speciale ale magistraților.
Potrivit legii, ”pensia de serviciu este de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate ale unui judecător sau procuror în funcție”. Iar o creștere din luna februarie cu 30% a valorii sectoriale de referință de la 465 de lei (în prezent) la 605 lei determină o majorare proporțională și a pensiilor speciale.
PSD a fost preocupat de drepturile magistraților și a luptat întotdeauna pentru apărarea libertății acestora în fața unor abuzuri grosolane. În același timp, însă, PSD înțelege să respecte și să aplice strict programul pentru care a intrat la guvernare. Acest program votat de Parlament nu prevede, indiferent de justificările conjuncturale ale ministrului Justiției, vreo asemenea creștere a pensiilor speciale”.