Senatorul Bogdan Constantin Matei, ales vicepreşedinte național al PES activists România

Coordonatorii județeni din toată țara ai PES activists România, structură a Partidului Social Democrat responsabilă de afacerile europene, s-au reunit la Brașov, în cadrul Adunării Generale, pentru a discuta despre agenda organizației în anul 2018.

“Partidul Social Democrat este singurul partid din România care are o structură responsabilă de componenta europeană. Cei peste 10.000 de membri ai PES activists România și-au fixat două obiective centrale în perioada următoare: informarea cetăţenilor despre Președinția României la Consiliului Uniunii Europene și sprijinirea partidului în perspectiva alegerilor europene. Stânga românească este astăzi puternic reprezentată în familia politică europeană și ne dorim ca rolul nostru să fie și mai important pe viitor”, a declarat Victor Negrescu, președintele-coordonator al PES activists România.
PES activists îşi doreşte să intensifice activitatea, organizând un număr şi mai important de acţiuni cu caracter european. S-au făcut şi se fac paşi concreţi în stabilirea direcţiilor, promovând activitatea Partidului Social Democrat în plan european, dar şi pe cea a Partidului Socialiştilor Europeni în România. Discuțiile, la care au asistat reprezentanți din Guvernul României, Parlamentul European și ai organizației PSD Brașov, s-au concentrat pe acțiunile pe care structura le pregătește în vederea creșterii informării în rândul populației cu privire la activitatea social democraților europeni și pe efortul organizatoric în perspectiva alegerilor europarlamentare.
“La această adunare am participat în calitate de coordonator PES activists Vâlcea şi cu sustinerea colegilor mei din Dolj, Olt, Gorj și Mehedinți am fost ales Vicepreşedinte naţional, o funcţie care mă onorează. Le mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată, conducerii PSD Vâlcea, domnului preşedinte Constantin Rădulescu, coordonatorului PES activists domnul Victor Negrescu, secretarului general PES activists doamna Sitaru Janina, pentru susţinerea acordată.Am fi onoraţi ca următorul Birou Naţional Permanent ce se preconizează aavea loc în luna martie, să se desfăşoare la Vâlcea în vederea continuării discuţiilordespre preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România, dar şi despre alegerile europarlamentare de anul viitor”, afirmă senatorul PSD Vâlcea, Matei Contantin Bogdan.