Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” se mândreşte cu elevii olimpici

Câţiva elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din Rm. Vâlcea sunt mândria instituţiei pe care o reprezintă. De la toate concursurile la care au participat, au venit acasă cu premii.

Mihail Popescu, Sebastian Cârstea, Alin Andreescu şi Teodor Tomescu sunt elevi care câştigat numeroase premii la concursurile naţionale. „Am participat anul trecut la olimpiada naţională de religie pe materia „Istoria bisericii ortodoxe române”, desfăşurată la Târgovişte, unde am obţinut menţiune, a fost destul de greu, multă materie de pregătit. De asemenea, am participat şi la un concurs de oratorie”, ne spune Mihail Popescu. Şi concursul „Zilele tânărului european” a fost pe agenda tinerilor seminarişti, unde a obţinut locul III Individual şi menţiune pe echipe. De asemenea, la concursul de oratorie organizat în perioada 12-17 iulie la Snagov, Sebastian Cârstea a ocupat locul III. Alt concurs naţional este olimpiada de dogmatică şi şah. Alin Andreescu şi Teodor Tomescu sunt olimpici la dogmatică şi, respectiv, oratorie.
PC PR Prof. Dr. Laurenţiu Rădoi, directorul seminarului teologic ortodox „Sf. Nicolae” din Rm. Vâlcea afirmă că va face tot posibilul ca cei mai buni elevi să participe în continuare la olimpiadele naţionale, astfel încât să facă cunoscut instituţia pe care o reprezintă. „Ne zbatem şi ne vom zbate pentru aceşti copii foarte buni . Suntem mândri de ei”, afirmă directorul seminarului.