Ședință inedită a Consiliului Județan Vâlcea

Astăzi, 24 iunie, a avut loc o ședință inedită a Consiliului Județean Vâlcea. Consilierii s-au reunit nu în locația obișnuită, ci la Muzeul Satului de la Bujoreni și toți au fost îmbrăcați în ii tradiționale românești.
“Este o ședință ordinară a Consiliului Județean, dar este organizată într-o zi spercială, Ziua Iei. Le mulțumesc colegilor pentru faptul că ați dat curs invitației noastre. Suntem într-o locație deosebită, un loc cu o încărcătură istorică aparte, loc în care se organizează în această seară și un spectacol folcloric inedit. De asemenea, le muțumesc colegilor de la Muzeul Județean și Muzeul Satului pentru organizarea de azi”, le-a spus celor prezenți președintele CJ, Constantin Rădulescu.

Apel către primarii din Vâlcea

Constantin Rădulescu a anunțat suplimentarea ordinii de zi cu un proiect important – aprobarea cofinanțării pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Județul Vâlcea. Rădulescu a făcut un apel către primarii din județ pentru urgentarea adoptării în consiliile locale a hotărârilor similare.
“Este un proiect extrem de important și sunt convins că o să fie votat în unanimitate. Este vorba despre mulți bani eurpeni, peste 300 de milioane de euro. fac apel către toți primarii implicați în proiect, să adopte de grabă hotărârile de consiliu. Cine nu va adopta hotărârea de consiliu, va trebui să explice de ce pierdem acești bani europeni”, a precizat președintele CJ Vâlcea.
Așa cum a anticipat Constantin Rădulescu, proiectul a fost votat în unanimitate.