Seară de vis oferită de fantasticii de la “Victor Giuleanu”

Vineri, 11 decembrie, la cinema Geo Saizescu din Ostroveni a avut loc un spectacol de colinde, un spectacol unic oferit de elevii Liceului de Arte Rm. Vâlcea “Victor Giuleanu”.
IMG-20151211-WA0000_640x384
Două persoane merită însă felicitate pentru că, într-o sală plină, au arătat ce ştiu, ce pot şi ce talente au elevii de la acest liceu. Este vorba de profesoara Adina Dobrete, cea care a organizat, din partea Organizaţiei de Femei a PSD Râmnicu Vâlcea acest spectacol (şi cheltuielile legate de închirierea sălii, organizare, sonorizare, costumaţie, cadouri au fost suportate de această organizaţie), şi de profesoara Laura Stanca, directoarea Liceului şi una din puţinele persoane care conduc un Liceu în România şi nu sunt membre ale vreunui partid (şi aici rugăm mult pe cei din PNL şi PSD să lase lucrurile aşa cum sunt).
Cele două profesoare au avut emoţii, cum era şi firesc, dar ele au fost risipite treptat pe măsură ce spectacolul curgea. Lumea a aplaudat fiecare interpretare în parte şi aplauzele au fost pe deplin meritate. Elevii cei mai talentaţi au cântat. Şi-au arătat priceperea la canto, unii din ei au voci de “Vocea României”, dar şi-au arătat şi măiestria la instrumentele muzicale pe care le studiază. Au pus suflet şi au primit aplauze din suflet.
FB_IMG_14499258076800
Spectacolul a fost filmat, bucăţică cu bucăţică, de deputatul Constantin Rădulescu care l-a urmărit în picioare şi care ne-a declarat că va încerca să ajute acest liceu şi aceşti copii. În zilele următoare parlamentarul va vizita Liceul de Arte pentru a vedea condiţiile de pregătire de acolo şi ce anume se poate face pentru îmbunătăţirea lor.
În sală a fost prezent, de la început, primarul Ion Gigi Matei şi mai mulţi consilieri, ceea ce este un lucru bun. Poate îşi vor da seama că Râmnicul nu are nevoie de nicio trupă străină când oraşul îşi serbează aniversarea. Iar administraţia locală nu trebuie să invite trupe scumpe cu diverse ocazii. Trebuie doar să aloce fonduri pentru copiii şi trupele talentate din Râmnic care vor cânta mai bine, mai frumos, mai cu suflet decât oricare străin de aceste locuri.
Redacţia “Eveniment Vâlcean” mulţumeşte profesorilor: DOINA GHITAN, ION OLTETEANU, ROBERT PALSU, MATEI VICTOR, VALENTIN CIOBOTEA, CAMELIA CLAVAC, ADRIAN ZAMFIR, LUMINITA STANCU, IRINA STRATULAT şi LAURA STANCA pentru munca lor şi îşi cere scuze că presa locală nu a fost destul de insistentă pentru a convinge administraţia să aloce fonduri mai multe Liceului de Arte.

Traian Guminski