„Săptămâna verde” – o săptămână reușită la Liceul Tehnologic Forestier

Activități interesante ce au dezvoltat competențe de cunoaștere și protejare a biodivesității, a fenomenelor naturii, dar si de orientare în carieră au avut loc în cadrul Programului național „Săptămâna verde” la Liceul Tehnologic Forestier.

Pe o ploaie torențială, elevii clasei a IX-a D, coordonați de prof. Alexandra Marinescu, au pornit la drum spre Grădina Botanică din București. Vremea s-a mai îmbunătățit treptat, astfel încât, ajunși în capitală, elevii au coborât din microbuz și, pentru prima dată pentru unii dintre ei, au mers cu metroul. Apoi, la Grădina Botanică, cel mai mult le-a plăcut colecția de plante exotice din serele tropicale unde au admirat banani, palmieri, portocali, cactuși, aloe si orhidee deosebit de frumoase!

De asemenea, s-a realizat o drumeție tematică pe dealul Capela unde elevii, împreună cu doamna prof. ing. Gheorghița Rogojinaru, au întâlnit diferite specii forestiere, pe care le-au identificat ținând cont de toate aspectele morfologie ale acestora (frunze, lejeri, scoarța, etc). S-a realizat și o ecologizare a zonei și a incintei unității de învățământ.

În parteneriat cu Universitatea Constantin Brâncoveanu, elevii coordonați de doamna prof. Ramona Becheru și domnul prof. ing. Sorin Semedoiu au realizat activități de dezvoltare personală, alimentație sănătoasă.
Elevii Liceului Tehnologic Forestier au beneficiat de o oportunitate extraordinară la Centrul de Robotică din București unde au interacționat cu tehnologia de ultimă generație sub îndrumarea doamnei profesor Ramona Becheru.

Au profitat de ocazie și au vizitat și Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa.

O bucurie deosebită a fost vizita elevilor de clasa a VIII-a de la școlile gimnaziale din județul Vâlcea: Școala Gimnazială I.Ghe. Duca, Școala Gimnazială Nr.5 și Școala Gimnazială Șirineasa care au descoperit oferta educațională, dar și baza materială a liceului: laboratoare moderne, săli de clasă spațioase, internatul renovat, cantină, sală și teren de sport.

Liceul Tehnologic Forestier a primit vizita elevilor de clasa a IX-a de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, coordonați de prof. Barbu Marcela și prof. Anemona Pătrulescu. S-au realizat mai multe echipe care au plantat semințe de petunii, flori de primăvară, lavandă, un molid, un hibiscus și plopi negri. Elevii au fost foarte încântați și așteptă cu nerăbdare să urmărească creșterea plantelor și a puieților.

Prof. Alexandra Marinescu – Liceul Tehnologic Forestier