Sâmbătă, 8 octombrie: Comuna Costeşti în sărbătoare la a XV-a ediţie a manifestării “La obârşie, la izvoare”!

Sâmbătă, 8 octombrie, Primăria şi Consiliul Local al comunei Costeşti organizează Ziua Comunei, sub genericul „La obârşie, la izvoare”.
Primarul comunei Costeşti, Toma Peștereanu, precizează:
“Anul acesta, “La obârşie, la izvoare” a ajuns la cea de-a XV-a ediţie și este prilej de sărbătoare pentru noi. Azi de la cel mai mic locuitor al comunei la cel mai în vârstă toţi ştiu că 11 octombrie 1512 este data cunoscută a primei atestări documentare a localității Costești.
Am alcătuit un program amplu pentru a marca acest eveniment. În săptămâna 3-7 octombrie au loc întreceri sportive, tenis și fotbal : „Cupa „Matei Basarab”. Sâmbătă, 8 octombrie 2022, după conferirea premiilor familiilor care își aniversează „Nunta de Aur” la Biserica Parohiei Costești, pe scena amenajată în aer liber, în zona Stog, va avea loc un spectacol artistic. Iar marți, 11 octombrie 2022, de la ora 12.00, la Biblioteca Publică „General Nicolae Ciobanu” va avea loc, online, lansarea celei de-a IV-a ediții a concursului „Rădăcini”, un concurs de creație literară care încearcă să pună în valoarea istoria locală și frumusețea acestor locuri. Invităm atât locuitorii comunei și nu numai, să participe la cea de-a XV-a ediție a Zilelor Comunei Costești.”
Sâmbătă, 8 octombrie, cu începere de la ora 16.00, cei prezenţi vor putea urmări un spectacol muzical susţinut de Mirel Stoica Band, Ansamblul Floricica, grupul „Domniţele” și ”Călușerii din Rășinari”. Invitați speciali sunt cântăreții Nicolae Datcu și Alex de la Orăștie. Atmosfera va fi întreţinută de muzica populară care va răsuna din boxele amplasate pe Izlazul Stog, acolo unde oamenii se adună de ani buni la una dintre cele mai frumoase sărbători ale comunei Costești.
Redacţia “Eveniment Vâlcean” doreşte multă sănătate şi prosperitate localnicilor din Costeşti şi vreme frumoasă tuturor celor care vor participa la această sărbătoare locală. (T.G.)