Salina Ocnele Mari devine locul preferat al copiilor, dar şi al turiştilor

Iarna sau vara, salina de la Ocnele Mari tinde să devină unul dintre cele mai căutate locuri pentru petrecerea câtorva ore, mai ales în vacanța școlară. Dornici să scape de frigul de afară, sub pământ temperatura fiind constantă de 13 -15 grade, sau doar să beneficieze de aerosoli naturali de clorură de sodiu, sute de turiști coboară zi de zi în subteran să se bucure de câteva ore de relaxare.

Oamenii se declară încântați de ceea ce au găsit în salina de la Ocnele Mari, deși recunosc că ar mai trebui aduse mici îmbunătățiri pe ici, pe colo, pentru ca șederea sub pământ să fie cât mai placută. Oamenii sunt încântați și de amplasarea în salină a unei biserici, acolo unde în zilele de sărbătoare se oficiază slujbe religioase în toată regula.

“Este un loc foarte plăcut”

Unul dintre clienții fideli ai salinei este și repuatul tehnician de handbal din Craiova, Gheorghe Sbora, cel care de fiacare dată îmbină utilul cu plăcutul. “Am venit cu familia și dacă tot stau câteva ore aici o să îmbin plăcutul cu utilul. Mă bucur de frumusețile de aici și lucrez și pentru echipă, să pun în ordine ce mai am de făcut. Am încercat să le transmit și fetelor, cel pușin celor care nu sunt din zonă, să vină aici să viziteze. Vin de ani buni aici, dar nu cu o frecvență impresionantă. Familia vine mai des”, ne-a declarat Gheorghe Sbora, antrenor secund la HCM Rm. Vâlcea.


Salina de la Ocnele Mare are suprafață de 40 de mii de metri pătrați, fiind cea mai mare din țară. Poate fi vizitată în fiecare zi a săptămânii, programul fiind 09.00 -17.00. Accesul se face cu microbuzul care circulă la fiecare 30 de minute. Ultima cursă este la ora 16.00.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning