Roxana Călina Roșu revine în conducerea Inspectoratului Școlar Județean

Tânăra profesoară are o decizie definitivă judecătorească emisă de Curtea de Apel București, iar noua conducere a Ministerului Învățământului este recunoscută ca una care pune mare preț pe lege și justiție.
Reamintim că în la începutul anului 2018, ca urmare a unor evaluări tip epurare, cei din PSD au schimbat o mulțime de cadre didactice aflate în funcții de conducere în țară. Printre victime s-a numărat și Roxana Călina Roșu, consilier județean al PNL Vâlcea și inspector general adjunct la ISJ Vâlcea.
Cu alte cuvinte atunci au încercat să-i saboteze cariera și i-au “furat” doi ani din mandat. Acum doamna profesoară a rămas, cam cu forța și în urma unui alt proces, membră a PNL, iar liberalii ar putea, mai ales dacă intervine deputatul Cristian Buican, să nu pună în aplicare hotărârea judecătorească care obligă Ministerul să o angajeze pe același post.
Noi acordăm prezumție de bun simț și respect față de lege celor din minister și așteptăm repunerea în funcție a doamnei Roxana Călina Roșu, consilier județean vertical și cu respect față de comunitățile locale din Vâlcea și dascăl de excepție al Liceului Pedagogic din Râmnicu Vâlcea.

Traian GUMINSKI