Rezultate parţiale – Bursa Generală a Forţei de Muncă din 7 aprilie 2017

În data de vineri, 07 aprilie 2017, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlea a organizat Bursa Generală a Forței de Muncă în incinta Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților din Rm. Vâlcea, din str. Calea lui Traian, nr. 98.

Au participat în ziua bursei 73 angajatori care au oferit 917 locuri de muncă vacante.
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut la dispoziție o ofertă diversificată de locuri de muncă vacante în principalele domenii de activitate vizate de angajatori au fost: industria textilă (confecționeri textile, operatori confecţioneri, muncitori necalificați în industria confecțiilor, ingineri textile), industria chimică (ingineri, operatori chimiști), construcţii (dulgheri, zidari, electricieni, faianțari, finisori, muncitori necalificaţi), alimentaţie publică, turism (recepţioneri, cameriste, ospătari, ajutori ospătari, bucătari, lucrători bucătărie, muncitori necalificaţi), prestări servicii (șoferi, electricieni, lăcătuși mecanici, frizeri, agenți vânzări, barmani, brutari, patiseri, cofetari, lucrători comerciali, vânzători, etc.).
Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 29 de locuri de muncă, majoritatea pentru ingineri în diferite specializări.

În decurs de o lună, angajatorii ne vor comunica deciziile cu privire la ocuparea locurilor de muncă urmând să dăm publicității rezultatele finale ale bursei în data de 08.05.2017.
De asemenea, AJOFM Vâlcea şi-a prezentat serviciile gratuite oferite prin compartimentele: EURES, formare profesională, informare şi consiliere în carieră, relaţii cu angajatorii.
Prin intermediul acestui eveniment, AJOFM Vâlcea şi-a propus să accelereze procesul de mediere dintre solicitanţii de loc de muncă şi angajatori, precum şi de a aduce în atenţia celor interesaţi informaţii relevante legate de tendinţele de pe piaţa muncii, oportunităţile de ocupare şi formare profesională specifice judeţului Vâlcea.

Ion Marius NAFLIU
DIRECTOR EXECUTIV
AJOFM Vâlcea