Revoltător! FRH trimite titlul național la București!

Federația Română de Handbal este pa cale să ia o decizie nedreaptă în ceea ce privește titlul național la feminin. Forul condus de Alexandru Dedu vrea ca din actualul sezon să se mai joace un singur meci, restanța dintre Unirea Slobozia, ultima clasată și CSM București, ocupanta locului secund. În aceste condiții, dacă bucureștencele nu vor pierde disputa, vor trece pe primul loc și vor fi declarate campioane ale României.

Decizia este una ilogică, având în vedere că în Liga Națională feminină sunt alte șapte restențe de jucat! Mai mult decât atât, în ceea ce privește competiția masculină, s-a decis ca ea să se joace până la final.

“Probabil ne cred retardați”

Oficialii vâlceni, prin vocea președintelui Florin Verigeanu, condamnă decizia federalilor.
“Ca lipsă de respect și umilire a echipelor, federația vine să întrebe cluburile, după ce s-a luat această decizie de ieri, dacă sunt de acord să se joace celelalte partide din campionat în lunile iulie și august. Probabil că ne cred pe toți niște retardați, căci numai așa îmi pot explica cum poate veni FRH cu o asemenea întrebare nereușită, ca să nu îi spun astfel. Și ne mai povățuiește secretarul general, într-un interviu dat după ședința Consiliului de Administrație, că fiecare club trebuie să își facă strategia proprie când își aduce jucătoarele în țară. De parcă poți să le aduci când vrei tu, nu când ordonanțele în vigoare permit reluarea zborurilor între țări. Spre deosebire de cum a procedat federația, cluburile au invitat la discuții reprezentații FRH la o ședință în luna februarie, când au fost dezbătute aspecte din regulamentul de organizare și desfășurare a competițiilor de handbal, invitație pe nu au onorat-o””, a spus Verigeanu pentru prosport.ro.

Gabriel Cârjaliu