Râmnicu Vâlcea este un oraș mai curat decât întreaga Franță

O adevărată campanie de promovare a Franței este dusă în aceste zile pe facebook de unii care preamăresc niște legi controversate promulgate de Emmanuel Macron. Președintele Emmanuel Macron a promulgat LEGILE MORALITĂȚII politicienilor. Nici un politician cu CAZIER JUDICIAR nu mai poate fi ales în Franța de acum înainte, iar parlamentarilor le este strict interzis să își angajeze membrii familiei.

“Aceste două legi reprezintă angajamente importante pe care le-am făcut în campania electorală și constituie o adevarată reformă în viața politică”, a subliniat Macron.
Orice parlamentar din lume are un cabinet format din funcționari care trebuie să îl ajute. Este însă logic să ai încredere mai mare într-un membru al familiei tale ca va lucra pentru imaginea ta și va colabora mai corect decât într-un străin. De asemenea este logic într-o țară ca a noastră ,în care s-a dovedit că mii de oameni au fost condamnați pe nedrept, unii chiar pentru violuri sau crime pe care nu le-au comis, să nu existe o astfel de interdicție ci să lași electoratul să decidă dacă cineva merită sau nu să fie ales.
Deocamdată niciun politician din Râmnicu Vâlcea nu s-a apucat să trăiască, minor fiind, cu unul din dascălii săi, nu a despărțit o femeie măritată cu copii de familia ei pentru a se căsătorii cu o femeie care putea să îi fie mamă. În Franța acest lucru pare normal din moment ce președintele se află în o astfel de poziție. În Franța este normal chiar ca doi bărbați să meargă de mână la starea civilă și apoi să și adopte un copil.
Căsătoria între persoane de același sex este legală în Franța din 18 mai 2013. Franța este a treisprezecea țară din lume care permite cuplurilor de același sex să se căsătorească.
Un proiect de lege care acorda cuplurilor de același sex dreptul de a se căsători și de a adopta a fost introdusă în Adunarea Națională de guvernul socialist al primului ministru Jean-Marc Ayrault pe 7 noiembrie 2012, cu susținerea președintelui François Hollande, care și-a făcut publică intenția de a sprijini o asemenea legislație în timpul campaniei sale pentru președinție. Pe 12 februarie 2013 Adunarea Națională a aprobat proiectul cu 329 de voturi pentru și 229 împotrivă. Pe 12 aprilie 2012 Senatul a aprobat proiectul cu amendamente cu 171 de voturi pentru și 165 împotrivă; iar Adunarea Națională a aprobat versiunea modificată pe 23 aprilie 2013 cu 331 de voturi pentru și 225 împotrivă. Prima ceremonie oficială a unui cuplu de același sex a avut loc pe 29 mai în orașul Montpellier.
Personal cred că Râmnicu Vâlcea este mai curat și mai civilizat decât Montpellier și probabil decât întreaga Franță.

Traian GUMINSKI