RÂMNICU VÂLCEA: “CUPA DHS- Viaţa în mişcare”, Ediţia a VII-a

Miercuri, 12 aprilie 2017, în incinta parcului Mircea cel Bătran din Râmnicu Vâlcea, începând cu ora 15:00, se va desfăşura etapa judeţeană a concursului naţional de îndemânare pe bicicletă CUPA DHS – EDUCAŢIE RUTIERĂ, ediţia a VIII- a. Concursul adună la start peste 12 echipaje de elevi bicicliști (50 copii), din unitățile de învățământ din județul nostru.

Evenimentul este organizat de DHS, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale-Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Ministerul Afacerilor Interne prin IGPR, Federația Română Sportul Pentru Toți, Clubul Sportiv Silver Fox, Direcția Județeană de Sport și Tineret Vâlcea, Primăria Rm Vâlcea și Crucea Roșie-Filiala Vâlcea.
În cadrul fazei județene concurenții trebuie să treacă prin două probe, una teoretică și una practică. Pentru început, vor face dovada cunoașterii regulilor de circulație, dar vor primi întrebări și despre istoria bicicletei sau despre modelele de biciclete produse de compania organizatoare, DHS. A doua probă presupune parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon. Elevii claselor V-VIII vor participa în echipe mixte de 4 persoane (2 fete și 2 băieți), însoțiți de un profesor coordonator. Toți participanții, elevi și profesori, vor primi premii și cadouri din partea organizatorilor, indiferent de rezultatele obținute.
Proiectul își propune să promoveze atât un mod de viață sănătos, prin mișcare, cât și să ajute la prevenirea producerii de accidente de circulație în rândul elevilor, prin însușirea corectă a regulilor de circulație și prin respectarea lor. Pe termen lung, țelul acestui tip de proiecte este creșterea numărului de cercuri și cluburi de ciclism și ciclo-turism pe lângă școlile din România.
“Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, în calitate de partener, salută interesul copiilor, tinerilor pentru mersul pe bicicletă ca un mod de exprimare a unui stil de viață sănătos. Încurajăm în permanență participarea acestora la activități extrașcolare care se înscriu în direcția educației pentru sănătate și îi felicităm pe colegii noștri de la catedră care pregătesc acești copii, cu dăruire, oferindu-le diverse posibilități de exprimare și de exersare a propriilor abilități”, a declarat prof. Andra Bică, inspector școlar general.
“Cupa DHS a ajuns deja un eveniment, care a crescut de la an la an, iar asta o datorăm în primul rând implicării și dorinței copiilor de a face mișcare în aer liber. Partenerii noștri, cu care formăm o echipă excelentă, ne-au ajutat din primul moment cu mult entuziasm și au înțeles importanța promovării bicicletei în educația copiilor, ca modalitate alternativă de petrecere a timpului liber, în locul televizorului sau al calculatorului. Pentru viitor, ne propunem că implicarea noastră în evenimente de ciclism și de promovare a sportului pentru toți să crească, iar succesul anual al Cupei DHS va constitui unul dintre pilonii acestei strategii. De altfel, acest concurs oferă tinerilor concurenți și o educație rutieră pentru mersul cu bicicleta. DHS — bicicleta preferată de peste două milioane de români”, adaugă Gelu Fona, Manager Proiect — Eurosport DHS România.
Concursul este unul de tip caravană, echipa DHS organizând etapele județene ale competiției în principalele orașe și zone geografice ale țării. Etapa finală a competiției se va desfășura în Pitesti, unde sunt așteptați un număr impresionant de vizitatori și o puternică mediatizare.