PSD Vâlcea ar putea profita maxim electoral de o lege extrem de importantă: Deputatul Eugen Neață curmă calvarul a sute de mii de români batjocoriți de proceduri ilogice ale Justiției și Poliției

“20 la 3-Scor zdrobitor pentru inițiativa mea legislativă.
Inițiativa mea legislativă care dă dreptul șoferilor să conducă autovehicule pe drumurile publice o perioadă de timp suficientă pentru a ajunge la ei hotărârea judecătorească de suspendare a acestui drept a produs o intensă dezbatere în rândurile celor interesați. Șoferi, polițiști, antreprenori din domeniul transporturilor de marfă și de persoane. Parcă niciodată nu am primit atât de multe mesaje de solidarizare cu o modificare legislativă cum am primit pentru aceasta, inițiată în urmă cu destul de mult timp.
Inițiativa mea a primit raport de adoptare în Comisia de transporturi și Infrastructură cu un scor covârșitor: 20 la 3. Acum poate merge în plenul Camerei Deputaților pentru votul final și, apoi, pentru promulgare, la Președinția României.
În primul meu interviu de parlamentar, în urmă cu opt ani, am spus că mi-am dorit să fiu deputat pentru a iniția legi și modificări legislative care să îmbunătățească viața oamenilor. Nu știam atunci ceea ce știu astăzi despre politică și despre procesul de acceptare a unei inițiative legislative. Mi-am amintit ieri de acest moment întrebându-mă de ce s-au opus cei trei deputați ai USR la o inițiativa legislativă așteptată de milioane de șoferi români, de mii de polițiști și de sute de manageri de companii de transport din România! Astăzi mă gândesc cu multă recunoștință la cei care au contribuit la bunul mers al inițiativei mele legislative pe acest traseu al adoptării, care s-a încheiat acum. La cei care mi s-au alăturat primii, în calitate de coinițiatori: Adrian Solomon, Nicu Niță, Eduard Popică și Nicolae Georgescu, cu toții deputați. La Fredi Simonis, președinte al Camerei Deputaților și la Daniel Suciu, vicepreședinte. La Ciprian Șerban, lider al grupului PSD, la Ovidiu Popa, vicelider și la Benedek Zacharie, vicelider UDMR. La Mircea Florian, vicepreședinte al Comisiei transporturilor, la deputat Ilie Toma, la Adrian Cozma, deputat PNL, la Amet Varol, deputat UDTTMR, la membrii comisiilor raportoare și ai celor de aviz. La Ministerul Public, care a formulat o susținere determinantă pentru inițiativa mea legislativă. La Augustin Hagiu, președinte al Federației Operatorilor Români de Transport, care a cerut în repetate rânduri urgentarea procedurii de adoptare a inițiativei mele legislative. La sutele de oameni care mi-au scris în această perioadă arătându-și încrederea în justețea modificării legislative care încheie șirul celor peste 200 de mii de dosare inutile produse în ultimii patru ani și clasate în marea lor majoritate după eforturi costisitoare, de cercetare și de judecată fără niciun sens.
Le mulțumesc tuturor, cu încrederea că nimic bun pentru atât de mulți români nu putea fi înfăptuit decât cu ajutorul unei echipe numeroase, de oameni buni și drepți, pe care am reușit s-o adun în jurul inițiativei mele legislative. Mulțumesc!”, afirmă Eugen Neață, deputatul social-democrat vâlcean, un campion absolut al inițiativelor legislative și a legilor promovate cu bunăcredință pentru români!

Traian Guminski